Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony zal YouTube-app verwijderen van mediaspelers uit 2012

Geschreven door
Geplaatst op3 februari 2017, 18:52 CategorieMediaspelers

Sony heeft laten weten dat het bedrijf de YouTube-app van Blu-ray-spelers en homecinemasystemen uit 2012 gaat verwijderen. De populaire applicatie voor het bekijken van videocontent zal vanaf 15 februari 2017 niet meer functioneren.

Geen YouTube-app meer op Sony’s oudere mediaspelers

Vorig jaar maakte Sony bekend dat de televisies van de fabrikant uit 2012 het voortaan zonder de YouTube-app moeten gaan doen. En dit jaar komen daar nog een aantal apparaten bij, maakt de Japanse fabrikant vrijdag bekend. Het bedrijf verwijdert de populaire app voor het bekijken van videocontent namelijk op 15 februari van Blu-ray-spelers en homecinemasystemen uit 2012. Het is niet vreemd dat Sony deze stap zet: meerdere fabrikanten hebben in de afgelopen maanden de ondersteuning voor de video-applicatie teruggetrokken.

En dat heeft niets met de fabrikanten zelf te maken, maar met de veranderingen die Google, als eigenaar van YouTube, heeft doorgevoerd. Sinds april 2015 is het zo dat de videospeler van de YouTube-app werkt in HTML5, en niet meer in Flash, en daardoor werkt die app al niet meer op een aantal andere oude apparaten zoals de Apple TV (tweede generatie) en Google TV. Ook smartphones, tablets en sommige spelcomputers hebben eraan moeten geloven. Sony heeft tot op heden nog wel z’n best gedaan de app in leven te houden.

Hieronder staan de lijst met apparaten waarop de YouTube-app niet meer zal werken.

Blu-ray-spelers:

 • BDP-S490
 • BDP-S495
 • BDP-S590
 • BDP-S790

Homecinemasystemen:

 • BDV-E190
 • BDV-E290
 • BDV-E490
 • BDV-E690
 • BDV-EF220
 • BDV-EF420
 • BDV-N590
 • BDV-N790W
 • BDV-N890W
 • BDV-N990W
 • BDV-NF620
 • BDV-NF720
 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.