Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony UBP-X800 Ultra HD Blu-ray speler kost 399 euro

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2017, 10:52 CategorieBlu-ray

Sony heeft deze week naast de prijzen van de 2017 lcd led tv’s ook de prijs van de UBP-X800 Ultra HD Blu-ray speler bekendgemaakt. De Japanse fabrikant brengt de speler halverwege maart op de markt voor 399 euro.

Prijs Sony Ultra HD Blu-ray speler bekend

De Sony UBP-X800 is volgens de Japanse fabrikant in alle opzichten een premium speler. Dat begint al bij de behuizing, die extra verstevigd is om trillingen te minimaliseren. De Precision Drive-technologie zorgt volgens Sony voor consistente prestaties ongeacht het medium. De Ultra HD Blu-ray speler biedt ondersteuning voor nagenoeg alle soorten media, waaronder ook DVD-Audio, DVD-Video, CD, Super Audio CD, hoge resolutie audio via netwerk en usb, 3D, BD-Rom, Blu-ray en Ultra HD Blu-ray. Ondersteuning voor HDR is aanwezig, maar alleen HDR10. In tegenstelling tot de nieuwe A1-serie oled tv’s en topmodellen lcd led tv’s ondersteunt de speler geen Dolby Vision. Sony heeft ook een eigen algoritme ontwikkeld waarmee SDR-content naar HDR omgezet kan worden.

Op het gebied van audio is er ondersteuning voor hoge resolutie bestanden tot 192 kHz / 24-bit en DSD tot 11,2MHz. De DSEE HX-technologie maakt het mogelijk inkomende signalen op te waarderen naar een kwaliteit die dicht bij hoge resolutie in de buurt komt. Er zijn twee hdmi-uitgangen aanwezig; een voor audio en een voor video. Ook komt de speler met een ethernetpoort, WiFi, bluetooth met LDAC en een usb-poort.

Alle producten die Sony in 2017 naar Nederland brengt vind je in het 2017 home cinema overzicht. Lees ook onze review van de Sony UBP-X800.


€ 271,00

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


 • Delen:

Reacties

 1. frans
  14 februari, 2017 om 11:06

  Het is wat vaag het HDR 10 enz komt er een updat dan voor dolby vision of zo iets nog later waarom niet gelijk alles er op wat is af te spelen ben je klaar.

 2. Karel Joosse
  01 mei, 2017 om 16:40

  Wat ik ook vaag vindt, is kennelijk aparte HDMI aansluitingen voor audio en video. Ik dacht altijd dat HDMI standaard zowel audio als video verstuurt.

  • Martijn Chel
   01 mei, 2017 om 20:48

   Klopt, dat is ook zo. Maar, sommige receivers kunnen niet overweg met HDR en/of 4K, daarom wordt het gescheiden.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.