Sony UBP-X800 Ultra HD Blu-ray speler kost 399 euro

13 februari 2017 1 Minuut 3 Reacties
sony-ubp-x800-ultra-hd-blu-ray-speler

Sony heeft deze week naast de prijzen van de 2017 lcd led tv's ook de prijs van de UBP-X800 Ultra HD Blu-ray speler bekendgemaakt. De Japanse fabrikant brengt de speler halverwege maart op de markt voor 399 euro.

Prijs Sony Ultra HD Blu-ray speler bekend

De Sony UBP-X800 is volgens de Japanse fabrikant in alle opzichten een premium speler. Dat begint al bij de behuizing, die extra verstevigd is om trillingen te minimaliseren. De Precision Drive-technologie zorgt volgens Sony voor consistente prestaties ongeacht het medium. De Ultra HD Blu-ray speler biedt ondersteuning voor nagenoeg alle soorten media, waaronder ook DVD-Audio, DVD-Video, CD, Super Audio CD, hoge resolutie audio via netwerk en usb, 3D, BD-Rom, Blu-ray en Ultra HD Blu-ray. Ondersteuning voor HDR is aanwezig, maar alleen HDR10. In tegenstelling tot de nieuwe A1-serie oled tv’s en topmodellen lcd led tv’s ondersteunt de speler geen Dolby Vision. Sony heeft ook een eigen algoritme ontwikkeld waarmee SDR-content naar HDR omgezet kan worden.

Op het gebied van audio is er ondersteuning voor hoge resolutie bestanden tot 192 kHz / 24-bit en DSD tot 11,2MHz. De DSEE HX-technologie maakt het mogelijk inkomende signalen op te waarderen naar een kwaliteit die dicht bij hoge resolutie in de buurt komt. Er zijn twee hdmi-uitgangen aanwezig; een voor audio en een voor video. Ook komt de speler met een ethernetpoort, WiFi, bluetooth met LDAC en een usb-poort.

Alle producten die Sony in 2017 naar Nederland brengt vind je in het 2017 home cinema overzicht. Lees ook onze review van de Sony UBP-X800.

Reacties (3)