Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony en LG bevestigen: geen tv’s met gebogen schermen in 2017

Geschreven door
Geplaatst op14 februari 2017, 18:50 CategorieLcd en led tv's

Zowel Sony als LG hebben inmiddels bevestigd dat er in 2017 geen televisies worden uitgebracht die zijn voorzien van een gebogen scherm. LG geeft aan dat consumenten vaker kiezen voor een scherm met een plat scherm, ondanks het aanbod van gebogen schermen.

Geen gebogen tv-schermen van Sony en LG in 2017

Eerst lieten televisiemakers al de 3d-functie voor televisies vallen en nu lijkt het erop dat gebogen tv-schermen ook op hun retour zijn. Zowel Sony als LG hebben inmiddels bevestigd dat er in 2017 geen tv’s met die gebogen schermen op de markt zullen komen. LG geeft als reden op dat de consument toch vaker voor een tv met een plat scherm kiest, ondanks het aanbod in tv’s met gebogen schermen. Ook wanneer de tv’s ongeveer hetzelfde kosten, dan nog zal de consument voor het platte scherm kiezen. Sony heeft helaas geen reden opgegeven.

Wel heeft Sony gereageerd op het verhaal en laten weten dat het klopt dat er geen gebogen tv’s in de huidige line-up zitten, maar dat het bedrijf verder niets over toekomstige plannen kan zeggen. Mochten meerderen fabrikanten van de tv met een gebogen scherm afstappen, dan betekent dat, dat we binnenkort wellicht goedkopere televisies met goede specificaties in de winkel zullen aantreffen. Uiteraard zouden die tv’s dan gebogen schermen hebben. Andere fabrikanten van televisies hebben nog niet laten weten of dit type tv zal verdwijnen.

Alle tv’s die Sony en LG wel op de markt brengen vind je in het 2017 home cinema overzicht.

 • Delen:

Reacties

 1. Peter vb
  14 februari, 2017 om 19:08

  Dit nieuws zal geen massale opstand teweeg brengen denk ik.

 2. frans
  15 februari, 2017 om 10:14

  Dit had ik al verwacht ik heb het nooit wat gevonden krom ik zelf een gebogen scherm plat altijd mooier zeker aan de muur.

 3. Audiofreak1
  15 februari, 2017 om 13:20

  Een gebogen scherm heeft zeer veel last van reflecties! Klanten kiezen massaal voor vlak, Samsung zal wel eigenwijs blijven doorgaan want op de een af andere manier zijn ze de grip op de markt aan het kwijtraken aan LG.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.