Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony brengt de Google Assistant naar nieuwe generatie tv’s

Geschreven door
Geplaatst op10 februari 2017, 12:16 CategorieLcd en led tv's

In het smart home van vandaag de dag kun je apparaten bedienen met een app op je smartphone, maar spraakbesturing lijkt de app in de toekomst te vervangen. Populaire digitale assistenten als Amazon Alexa en Google Assistant verschijnen op steeds meer apparaten en maken het mogelijk andere apparaten met je stem te bedienen.

Google Assistant komt naar Sony tv’s

Sony laat deze week weten dat de nieuwste generatie tv’s van het bedrijf voor het einde van dit jaar een belangrijke update kan verwachten. Middels de update wordt de Google Assistant aan de modellen toegevoegd. Hierdoor kunnen gebruikers apparaten in huis die compatibel zijn met Google Home middels een spraakcommando aansturen. Ook kan de digitale assistent vragen voor je beantwoorden, informatie over films en series voor je opzoeken en diensten voor je opstarten.

De Google Assistant wordt door Sony beschikbaar gesteld op de nieuwste Android tv’s. Het gaat om de nieuwste A1-serie oled tv’s van het bedrijf en alle 2017 modellen in de X-serie. Een overzicht van al deze modellen vind je in het 2017 home cinema overzicht.

Sony is hiermee de eerste fabrikant die de Google Assistant naar tv’s brengt. De digitale assistent is daarnaast beschikbaar op de Google Home-luidspreker en de Pixel-smartphones van Google.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.