Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sommige digitale games voor Nintendo Switch vergen een geheugenkaart

Geschreven door
Geplaatst op21 februari 2017, 9:11 CategorieGaming

Sommige digitale spellen voor de Nintendo Switch zijn zo groot, dat gamers direct een extra geheugenkaartje dienen te kopen. De console wordt geleverd met 32 GB aan interne opslagruimte en dat is ook vrij weinig. Misschien zelfs te weinig.

Digitale games nemen veel ruimte in op Nintendo Switch

Over twee weken heb je hem misschien wel al in huis gehaald: de Nintendo Switch. Hoewel de console an sich niet heel duur is, dien je nog wel het één en ander te investeren in randapparatuur. Daar komt nu bij dat je waarschijnlijk ook direct moet investeren in extra geheugenkaartjes, zoals de sd-kaartjes die worden ondersteund door de Switch. Helemaal wanneer je van plan bent om games digitaal aan te schaffen. Sommige spellen zijn namelijk meteen te groot voor het interne geheugen van 32 GB, zoals Dragon Quest Heroes.

Nu leek 32 GB al vanaf het eerste moment problematisch te worden, helemaal in een wereld van PlayStations en Xbox’en die tenminste 500 GB aan interne opslagruimte hebben (en die ook zo vol zitten). Nintendo heeft een lijstje met games vrijgegeven waarbij vermeld staat hoeveel ruimte ze innemen.

  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild 13,4 GB
  • Puyo Puyo Tetris 1,09 GB
  • I Am Setsuna 1,40 GB
  • Nobunaga’s Ambition 5 GB
  • Mario Kart 8 Deluxe 7 GB
  • Snipperclips 1,60 GB
  • Dragon Quest Heroes I·II 32 GB (sd-kaart verplicht)

Zoals je kunt zien is Dragon Quest Heroes dus even groot als het interne geheugen. Sterker nog: het spel is iets groter, aangezien de eerste 2 GB van het geheugen wordt gebruikt voor het besturingssysteem. Mocht je de spellen op de gamekaarten gaan kopen, dan loop je natuurlijk veel minder snel tegen het probleem van ruimtegebrek aan. Maar in een digitale wereld ga je het ongetwijfeld zwaar krijgen.


€ 317,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 317,99

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

€ 317,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.