Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung 2017 (Ultra HD) Blu-ray speler line-up, met UBD-M9500 topmodel

Geschreven door
Geplaatst op22 februari 2017, 14:18 CategorieBlu-ray

Samsung brengt in 2017 twee nieuwe Blu-ray spelers op de Nederlandse en Belgische markt; de UBD-M8500 en UBD-M9500. Beide spelers zijn Ultra HD Blu-ray spelers, maar ook aan de consument zonder Ultra HD Blu-ray disc is gedacht. De Blu-ray spelers die in 2016 in het assortiment zaten worden namelijk ook in 2017 verkocht. In dit artikel zetten we alle spelers voor 2017 onder elkaar, inclusief specificaties, features en prijzen.

Samsung UBD-M9500

Het topmodel voor dit jaar is de UBD-M9500. Dit is een compleet uitgeruste Ultra HD Blu-ray speler. Simpel gezegd houdt dit in dat de speler naast dvd’s, cd’s en Blu-ray discs ook Ultra HD Blu-ray discs kan afspelen. Het design komt overeen met dat van de UBD-K8500 van vorig jaar; gebogen. Maar, in tegenstelling tot vorig jaar, is er nu wel een display aan de voorzijde te zien.

Samsung rust de UBD-M9500 zeer compleet uit. Natuurlijk kan de speler Ultra HD Blu-ray discs met high dynamic range en een breed kleurbereik weergeven. Ook kan de nieuwe speler gebruikt worden in de Private Cinema Mode, een modus waarmee je de audio naar een bluetooth-koptelefoon kunt sturen. Via het lokale netwerk kun je blu-ray films op een smartphone of tablet bekijken, en daarbij is er ondersteuning voor de weergave van 360-graden video’s. Samsung maakt het mogelijk de speler alles automatisch te laten instellen, door te kijken naar de aangesloten apparatuur. De speler stelt alles zelf in voor een optimale weergave van beeld op het scherm en audio via het audiosysteem.

Er is een uitgeklede versie van de Samsung Smart Hub met toegang tot Netflix 4K aanwezig en daarnaast is er ondersteuning voor de Samsung Smart Remote om alle compatibele apparaten te bedienen (One Control). De speler is voorzien van twee hdmi-uitgangen, een optische uitgang, 3D-weergave, dual band WiFi, Multiroom Link en een optie om materiaal dat op een disc staat naar usb te kopiëren.

De Samsung UBD-M9500 krijgt een prijs van 499 euro mee.

Lees ook onze Samsung UBD-M9500 review.Samsung UBD-M8500

De Samsung UBD-M8500 lijkt heel veel op zijn honderd euro duurdere broer maar moet het doen zonder een aantal features. Zo is de mogelijkheid om 360-graden video’s weer te geven verdwenen, kun je Blu-ray-materiaal niet naar een smartphone of tablet streamen en heb je de beschikking over één hdmi-uitgang.

De UBD-M9500 is verder identiek aan de UBD-M9500, onder meer met de One Control-bediening, HDR-weergave, smart-functies, WiFi en een gebogen design. De speler krijgt in Nederland en België een prijs van 399 euro mee.Samsung BD-J7500

De Samsung BD-J7500 beschikt over de mogelijkheid HD-content naar de hoge 4K-resolutie te upscalen. Dit model kan dus niet overweg met Ultra HD Blu-ray films en kan ook geen 4K-content streamen. Verder komt de speler met ingebouwd WiFi, ondersteuning voor Multiroom-audio, twee HDMI-poorten, ondersteuning voor de weergave van 3D-content en toegang tot een uitgeklede versie van Samsung’s smart tv-platform.

Samsung-BD-F7500Samsung BD-H6500

Een stapje lager zien we de BD-H6500 terug, een speler die al een hele tijd op de markt is maar blijkbaar nog steeds mee kan komen. Dit model beschikt over één afgeronde hoek en is voorzien van onder meer Multiroom-ondersteuning, UHD-upscaling, ingebouwd WiFi, toegang tot de (2014) Smart Hub en ondersteuning voor de weergave van 3D-Blu-ray-films.

Samsung-BD-H6500Samsung BD-J5900

De Samsung BD-J5900 is voorzien van een gebogen design. Deze speler beschikt niet over de UHD-upscaler en biedt ook geen ondersteuning voor Multiroom. Wel komt dit model met ingebouwd WiFi en 3D-weergave. Opvallend is dat de Blu-ray speler niet voorzien is van de Samsung Smart Hub, die wel op tv’s van het bedrijf te vinden is. In plaats daarvan komt de speler met Opera TV Apps, een minimale selectie aan interactieve apps.

Samsung-BD-J5900-2Samsung BD-J5500

Ook de BD-J5500 komt met de gebogen voorzijde maar moet het doen zonder ingebouwd WiFi. Je kunt wel een ethernetkabel op deze speler kwijt. Opvallend is dat ook deze nieuwe Blu-ray speler niet voorzien is van de Samsung Smart Hub, die wel op tv’s van het bedrijf te vinden is. In plaats daarvan komt de speler met Opera TV Apps, een minimale selectie aan interactieve apps.

Samsung-BD-J5900-2Samsung BD-J4500R

De BD-J4500R is een hele simpele Blu-ray speler, welke ook alleen 2D-content weer kan geven. Verder beschikt het model niet over smart-functies of WiFi.

Samsung-BD-J4500RMeer informatie

Bekijk ook de complete Samsung 2017 lcd led tv line-up. Hier vind je alle modellen, specificaties en prijzen. Bekijk daarnaast het 2017 home cinema overzicht. Hier vind je ook alle andere home cinema-producten die Samsung naar Nederland en België brengt.

  • Delen:

Reacties

  1. f.damstra
    14 oktober, 2017 om 10:53

    ben in het bezit van UBD-K8500.inderdaad afstandsbediening van deze speler is pet.te klein.
    vraag. werkt de remote van UBD-M9500 met die van de UBD-K8500?is deze los verkrijgbaar?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.