Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De PlayStation 4 gaat externe harde schijven ondersteunen

Geschreven door
Geplaatst op3 februari 2017, 18:03 CategorieGaming

De PlayStation 4 kan binnenkort ook externe harde schijven ondersteunen, blijkt uit een update van de bètasoftware voor de console. Momenteel kunnen alleen Xbox One-spelers games opslaan op en afspelen vanaf een externe harde schijf.

Externe harde schijven en de PlayStation 4

Sony heeft een gloednieuwe previewversie van de nieuwste software voor de PlayStation 4 uitgerold naar bètatesters. Uit die software blijkt dat gamers opgeslagen data vanaf een extern usb-apparaat kunnen beheren en bijvoorbeeld kopiëren van en naar het interne geheugen van de console. Eigenaars van een Xbox One kunnen al heel lang externe harde schijven aansluiten op de spelcomputer, maar dat maakt deze functie natuurlijk niet minder welkom. Wel zijn gamers in staat de interne harde schijf al te vervangen in een PS4.

En eerlijk is eerlijk: Sony heeft zijn best gedaan het vervangen van de harde schijf zo gemakkelijk mogelijk te maken. Maar het blijft een ingewikkeld proces waarbij je het apparaat moeten open schroeven en je uiteindelijk ook zelf weer het besturingssysteem op moet installeren. Wanneer de nieuwe firmware-update verschijnt, is momenteel niet bekend. Wel weten we dan dat we externe schijven kunnen aansluiten die zijn voorzien van usb 3.0. Ook kunnen die schijven 8 TB groot zijn. De update is nu beschikbaar voor bètatesters.

Lees ook onze recensie van de PlayStation 4 Pro.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.