Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer introduceert VSX-531D av-receiver met DAB+ radio

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2017, 13:10 CategorieReceivers

Pioneer heeft de VSX-531D receiver aangekondigd – een uitgebreide versie van de al bestaande VSX-531. Het vernieuwde apparaat ondersteunt ook DAB en DAB+ radio.

Op de toevoeging van de nieuwste radiostandaarden na verschilt de 531D eigenlijk weinig van zijn minder uitgebreide broer. Ultra HD, HDR en HDCP 2.2 pass-through worden allemaal ondersteund. Ook Bluetooth zit er standaard in, zodat je de versterker moeiteloos kunt verbinden met je telefoon of tablet om muziek te luisteren. Op Blu-raygebied kan de VSX-531D overweg met Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio. Daarnaast is hij uitgerust met MCACC (Multi-Channel Acoustic Calibration System, dus MCACS was een betere afkorting geweest), wat het geluid automatisch aanpast aan je kamer.

Hij levert 130 Watt per kanaal, dus het aansturen van je 5.1 set zal hoogstwaarschijnlijk geen probleem zijn. Aan de achterkant vind je vier HDMI ins en één HDMI out, en twee digitale ingangen: één coaxiaal en een optisch. Verder is hij uitgerust met twee audio/video-ingangen, een monitor out en een ingang voor een eventuele cd-speler.

Verkrijgbaarheid Pioneer VSX-531D

Wanneer de Pioneer VSX-531D precies verkrijgbaar is is nog niet bekend, maar verschillende bronnen hebben de maand maart genoemd. Ook over de prijs in Nederland heeft Pioneer nog niks losgelaten. In het Verenigd Koninkrijk ligt de prijs op 350 pond – omgerekend zo’n 410 euro.

 • Delen:

Reacties

 1. frans
  03 februari, 2017 om 11:07

  Even verder gezocht er zit geen fm meer op alleen dab plus.
  Ook maar 5.1 speakers verder zie ik niks met dolby atmos er bij staan en dts x.

 2. Sjouke
  06 februari, 2017 om 14:19

  @Frans:is niet correct, FM en DAB+ deelt een gecombineerde antenne ingang, FM is nog steeds aanwezig. Wat slechts 5.1 betreft, dit is voor de meeste mensen voldoende. Dus m.i. spreekt Pioneer een brede markt aan met deze receiver, ook gezien de adviesprijs.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.