Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic introduceert cd hifi-systemen SC-PMX152 en SC-PMX84 voor high-res audio

Geschreven door
Geplaatst op15 februari 2017, 17:43 CategorieMediaspelers

Panasonic wil liefhebbers van high-res audio tegemoet komen met de SC-PMX152 en SC-PMX84. De drieweg luidsprekersystemen moeten door middel van remaster-technologie de audio van vrijwel elke bron flink optimaliseren.

Door de functie CD High-Res Re-Master kan de SC-PMX152 uit de voeten met verschillende bronnen, zoals reguliere cd’s, mp3-spelers en smartphones. Door geluid weer te geven met een hoge frequentie van 20 kHz of meer, moet de CD High-Res Re-master een weergave produceren die de kwaliteit van een normale cd overstijgt en dichter in de buurt komt van het niveau van high-res audio. Lees ook ons artikel met alle ins- en outs over hoge resolutie audio.

SC-PMX152 en SCP-MX84

De SC-PMX152 en SCP-MX84 maken gebruik van MP3 Re-Master en Bluetooth Re-Master, waarmee gecomprimeerde geluidsbronnen zo goed mogelijk moeten worden weergeven. MP3 Re-Master compenseert volgens Panasonic verloren audiosignalen die buiten het hoorbare bereik vallen. Via DSP-verwerking worden vervormde delen van de hoge frequenties vervangen door harmonische signalen met minder vervorming, waardoor een nog betere geluidskwaliteit zou ontstaan.

De Bluetooth Re-Master compenseert op zijn beurt alle audiosignalen die verloren zijn gegaan door gegevenscompressie bij het streamen van geluid via bluetooth. De functie zorgt ervoor dat geluid in hoge kwaliteit wordt weergegeven, wanneer de signalen afkomstig zijn van met bluetooth-uitgeruste apparaten, zoals smartphones en tablets.

Derde generatie LincsD-Amp

Beide apparaten zijn door Panasonic voorzien van een derde generatie LincsD-Amp, om een verfijnder en zuiverder geluid te produceren, waarbij jitter en ongewenste vervorming worden gecorrigeerd. De SC-PMX152 heeft een stille voedingsregelaar die het getik van de DSP-verwerking beperkt, terwijl de jitterreductie en de functies van de LincsD-Amp worden gemaximaliseerd. De ingebouwde vermogensregelaar minimaliseert het digitale geluid dat via de voedingskabel de LincsD-Amp binnenkomt.

De SC-PMX152 heeft verder een virtuele batterijvoeding voor minder interferentie dan bij een normale voeding. Beide apparaten zijn tevens uitgerust met Variable Gaintechnologie voor meer helderheid bij lage volumes. Daarnaast zijn ze beide voorzien van eersteklas aluminium elektrolytische condensators en condensators met een gemetalliseerde polyester folie, die zorgen voor een zo helder en zuiver mogelijk geluid.

Meer dynamiek

Panasonic belooft ook de vernieuwde versterkertechnologie en het uitgangsvermogen van 120 watt op beide modellen optimaal te benutten. Door een driewegsysteem te combineren met een Super Sonic-tweeter, zijn de luidsprekers van de SC-PMX152 in staat een frequentiebereik tot 100 kHz weer te geven. Daardoor moeten de speakers meer dynamiek weer kunnen geven, waarin alle kleine nuances van de desbetreffende opname terug te horen zijn.

De woofer van de luidsprekers van de SC-PMX152 heeft een rigide, lichtgewicht opale conus van veertien centimeter, vervaardigd van bamboeplant, voor een helder geluid over een groot frequentiebereik. Het gebruikte materiaal moet zorgen voor zo min mogelijk trillingen. In de woofer van de SC-PMX84 is bamboekoolstof toegepast, voor een beperkte resonantie en een zo helder mogelijk geluid.

Het voorpaneel van zowel de SC-PMX152 als de SC-PMX84 is gemaakt van eersteklas aluminium. De hoofdunit van de SCPMX152 is bovendien voorzien van een extra aluminium bovenpaneel. De volledige specificaties kun je hieronder nog eens teruglezen.

Specificaties SC-PMX152:

 • Drieweg luidsprekersysteem
 • Derde generatie LincsD-Amp
 • VGDA (Variable Gain Digital Amp)
 • Virtuele batterijvoeding
 • Ingebouwde voedingsregelaar
 • 100 kHz Super Sonic-tweeter
 • Bamboo Plant Opal-woofer
 • High-res audiobestand met USB DAC
 • CD High-Res Re-Master / MP3 Re-Master / Bluetooth Re-Master
 • Audio-onderdelen van hoge kwaliteit
 • Uitgangsvermogen van 120 W
 • Wi-Fi 5 GHz/2,4 GHz
 • Multi-room met Qualcomm AllPlay
 • AirPlay
 • Panasonic Music Streaming App
 • Draadloze audio met DLNA en Bluetooth
 • Re-streaming (Bluetooth/CD/Radio/USB/AUX)
 • USB-afspeelmogelijkheden
 • Verkrijgbaar in zilver

Specificaties SC-PMX84:

 • Drieweg luidsprekersysteem
 • Derde generatie LincsD-Amp
 • VGDA (Variable Gain Digital Amp)
 • Audio-onderdelen van hoge kwaliteit
 • Silk Dome-tweeter
 • Woofer met PP-conus van bamboekoolstof
 • Bluetooth Re-master
 • High-res audiobestand met USB DAC
 • High-res audio via USB-geheugen
 • Uitgangsvermogen van 120 W
 • Panasonic Music Streaming App
 • Draadloze audio met Bluetooth
 • USB-afspeelmogelijkheden
 • Verkrijgbaar in zwart en zilver

Prijs en beschikbaarheid

Beide systemen moeten vanaf maart 2017 in de winkels liggen. De SC-PMX84 gaat 329 euro kosten, de SC-PMX152 kost 579 euro.

Een overzicht van alle producten die Panasonic in 2017 naar Nederland brengt vind je in het 2017 home cinema overzicht.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.