Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic 2017 soundbar home cinema line-up

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2017, 8:47 CategorieLuidsprekers

Panasonic presenteert in 2017 de SC-HTB688 en SC-HTB494 soundbars, plus een nog nooit eerder vertoond soundbarconcept. Ze moeten in combinatie met de juiste televisie en een (UHD) Blu-ray speler zorgen voor een bioscoopervaring in de huiskamer. In dit artikel zetten we de drie modellen onder elkaar, inclusief alle specificaties.

Panasonic 2017 soundbars

Panasonic heeft hun verbeterde geluidstechnologie toegepast op de SC-HTB688 en SC-HTB494 soundbars en het SC-SB1 soundbarconcept, om een rijker en voller geluid te kunnen leveren in vergelijking met standaard televisieluidsprekers. De twee soundbars zijn bedoeld voor een dynamisch bioscoopgeluid, terwijl het nieuwe soundbarconcept een versterkte en pure geluidskwaliteit aflevert in hoge resolutie. Lees ook meer over het geluid van soundbars in het algemeen.

De luidsprekersystemen SC-HTB688 en SC-HTB494 kunnen via een draadloze verbinding worden aangesloten op de subwoofer om het bioscoopgeluid te optimaliseren. Het SC-SB1 soundbarconcept heeft een ingebouwde subwoofer in de hoofdunit. Allemaal maken ze gebruik van Bluetooth, zodat de gebruiker ook muziek kan streamen vanaf een smartphone of tablet. De SC-HTB688 en SC-HTB494 hebben beiden tevens een AUX-aansluiting.

De nieuwe soundbars zijn zoals gezegd door Panasonic ontwikkeld om met de juiste televisie in huis een bioscoopbeleving na te bootsen. De SC-HTB688 en SC-HTB494 passen wat betreft het design dan ook het beste bij hun eigen televisie line-up, en dan met name bij de modellen met een groter scherm.

SC-HTB688 en SC-HTB494

De SC-HTB688 is een meerkanaals soundbar met drie onafhankelijke luidsprekers en een totaal uitgangsvermogen van 300 W. Het geluid komt uit zowel de subwoofer als de linker- en rechterkant en het midden van de soundbar, waardoor stemmen helder en zuiver moeten klinken en het lijkt of ze recht uit het midden van je televisie komen.

De SC-HTB494 heeft twee onafhankelijke luidsprekers en een totaal uitgangsvermogen van 200 W. De luidsprekers in beide nieuwe apparaten zijn tevens ontworpen voor het weergeven van zo helder mogelijke muziek. Hiermee wil Panasonic voldoen aan de toenemende vraag van gebruikers die via hun thuissysteem willen luisteren naar muziek vanaf een mobiel toestel.

Het compacte design van de twee soundbars moet zorgen voor een nette afwerking van de luisterruimte, of de televisie nu aan de muur is bevestigd of niet. Als de televisie niet aan de muur is bevestigd, zouden de soundbars ook onder de televisie het zicht niet belemmeren.

Panasonic 2017 soundbars

Specificaties Panasonic SC-HTB688:

 • 3.1-kanaals systeem
 • Draadloze subwoofer
 • Dolby Digital
 • DTS Digital Surround
 • Virtual Surround
 • Geluidsmodus (standaard/muziek/bioscoop/stemmen/nieuws)
 • Bluetooth draadloze technologie
 • HDMI CEC
 • Digitale audio-ingang
 • Te bevestigen aan muur
 • Geschikt voor TV-modellen EXW700/600 van Panasonic
 • Prijs: 329 euroSpecificaties Panasonic SC-HTB494:

 • 2.1-kanaals systeem
 • Draadloze subwoofer
 • Dolby Digital
 • DTS Digital Surround
 • Virtual Surround
 • Geluidsmodus (standaard/muziek/bioscoop/stemmen/nieuws)
 • Bluetooth draadloze technologie
 • HDMI CEC
 • Digitale audio-ingang
 • Te bevestigen aan muur
 • Geschikt voor TV-modellen EXW700/600 van Panasonic
 • Prijs: 249 euroSC-SB1 Soundbarconcept

Panasonics innovatieve soundbarconcept SC-SB1 produceert geluid in een hoge resolutie. Hij kan worden aangesloten op andere units via HDMI en 4K-verbinding, voor een geïntegreerde en krachtige geluidskwaliteit. In combinatie met een Ultra HD Blu-ray-speler plus televisie van Panasonic wil het merk gebruikers hiermee een zo compleet mogelijk home entertainmentsysteem bieden.

Het soundbarconcept moet zorgen voor een nog mooiere weergave van geluid afkomstig van de televisie en/of Blu-ray-speler, tablet of smartphone. De SC-SB1 heeft een totaal uitgangsvermogen van 40 W, dat wordt gegenereerd door 3-weg luidsprekers. Het basgeluid komt uit een gleuf aan de voorkant van het apparaat. De afmetingen bedragen 43 cm x 5 cm x 12 cm.

Specificaties Panasonic SC-SB10EG-K:

 • 2.1-kanaals systeem
 • Draadloze subwoofer
 • Geluid in hoge resolutie
 • Bluetooth draadloze technologie
 • Geluidsmodus (standaard/muziek/bioscoop/stemmen)
 • HDMI-ingang/-uitgang

Beschikbaarheid

De nieuwe soundbar home cinema-systemen van Panasonic moeten vanaf maart in de winkels liggen.

Alle producten die Panasonic in 2017 naar Nederland brengt vind je in het 2017 home cinema overzicht.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.