Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic 2016 Ultra HD HDR tv’s krijgen HLG-update

Geschreven door
Geplaatst op17 februari 2017, 11:14 CategorieLcd en led tv's

Panasonic heeft deze week in Frankfurt de 2017 line-up av-producten bekendgemaakt, maar de reeds gelanceerde modellen werden niet vergeten. De Japanse fabrikant brengt HLG (Hybrid Log Gamma) namelijk ook naar de in 2016 gelanceerde Ultra HD tv’s met HDR-ondersteuning.

HLG komt naar 2016 Panasonic tv’s

Panasonic laat tegenover Homecinema Magazine weten dat alle modellen vanaf de DXW784-serie een update krijgen die HLG-ondersteuning toevoegt. Dit betekent dat de tv’s tv-uitzendingen (via satelliet, decoder of stream) in HLG HDR weer kunnen geven.

HLG is een HDR-standaard die speciaal ontwikkeld is voor tv-uitzendingen. Digitale tv-providers hebben maar weinig bandbreedte tot hun beschikking en om dan zowel een HDR- als een SDR-signaal te versturen zou teveel ruimte kosten. HLG is hiervoor de oplossing want deze standaard combineert SDR en HDR in één signaal. De compatibele tv kan het HDR-signaal weergeven, een tv die niet compatibel is geeft het SDR-signaal weer.

De firmware-update wordt later dit jaar uitgerold naar de modellen in de DXW784-serie, de DXW804-serie en de DXW904-serie. Al deze tv’s beschikken over de 4K Ultra HD-resolutie en ondersteunen de weergave van HDR-content. De nieuwe tv’s die in 2017 op de markt verschijnen beschikken vanuit de doos over ondersteuning voor Hybrid Log Gamma.


€ 1.999,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.