Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo presenteert TX-NR575E en TX-NR474 receivers met multi-room

Geschreven door
Geplaatst op22 februari 2017, 20:59 CategorieReceivers

Onkyo kondigt een aantal toevoegingen aan hun assortiment van multi-room producten aan. De nieuwe TX-NR575E en TX-NR474 av-receivers zijn voorzien van het door Blackfire aangedreven FireConnect. Een pas vrijgegeven firmware update moet ook oudere apparaten voorzien van FireConnect.

Multi-room en Controller App

De nieuwe multi-room producten voor 2017 zijn echter ook al uitgerust met Chromecast built-in, DTS Play-Fi, Dual-band 5GHz/2.4GHz WiFi en een draadloze Bluetooth-technologie, zodat gebruikers muziek kunnen afspelen vanaf een zo breed mogelijk spectrum aan smartphones, tablets en PC-applicaties.

Om alle nieuwe apparaten zo soepel en harmonieus mogelijk te kunnen bedienen, is er de Onkyo Controller app voor iOS en Android. De app scant je complete netwerk van muziek, streamingdiensten en aan FireConnect gelinkte apparaten. De informatie wordt vervolgens via een eigen interface gepresenteerd, inclusief multi-room playback controls.

TX-NR575E en TX-NR474

Op het gebied van AV-receivers komt Onkyo met de 7.1-kanaals TX-NR575E en de 5.1-kanaals TX-NR474, uitgerust met draadloze multi-room functionaliteit. Alle inputs op de apparaten ondersteunen HDMI 2.0a en HDCP 2.2 voor 4K-televisies, plus HDR10 en Dolby Vision ‘4K Pass Through’. De versterking bedraagt 170 Watt per kanaal bij de TX-NR575E en 135 Watt per kanaal bij de TX-NR474.

De receivers kunnen uit de voeten met alle standaard surround-opties, plus Dolby Atmos 3.1.2 voor de TX-NR474, dat bedoeld is om de voordelen van Atmos ook uit een simpelere speaker set-up te halen. Surround Enhancer verzorgt dan en virtueel surroundveld met 5.1.2-kanaals Dolby Atmos. De TX-NR575E kan ook een 5.1.2-opstelling aansturen. Verder zijn populaire steamingdiensten als Spotify, TIDAL, TuneIn, Deezer en Amazon Music Service beschikbaar. Voor fans van traditionele radio is er een optionele USB dongle met DAB+ mogelijkheden, plus een ingebouwde AM/FM tuner. Natuurlijk wordt ook hoge resolutie audio ondersteund, in de vorm van DSD 5.6 MHz, WAV, FLAC, AIFF en ALAC tot 192 kHz/24-bit resolutie via het netwerk of usb.

Beide receivers beschikken over vier hdmi-ingangen, twee composiet video-ingangen, drie analoge audio-ingangen en drie digitale audio-ingangen. De TX-NR575E voegt daar nog een MM phono-input aan toe. De Powered Zone 2-aansluitingen op de TX-NR575E maken het mogelijk een versterkt signaal naar een andere kamer te sturen. De Zone 2 line-uitgang verbindt een extern audiosysteem via een enkele kabel.

Beide apparaten kunnen geluid van zowel analoge (inclusief vinyl) als digitale bronnen sturen naar alle met FireConnect uitgeruste apparaten in huis, zodat ze het middelpunt worden van je multi-room set-up. Het bedienen van de receiver en de multiroom-opties kan zoals voorheen met de Onkyo Controller-app voor je smartphone of tablet.

Prijs en beschikbaarheid

De TX-NR575E wordt vanaf maart geleverd voor een adviesprijs van 499,99 Britse ponden. De TX-NR474 verschijnt op hetzelfde moment en is met een adviesprijs van 429,99 Britse ponden iets goedkoper. De prijzen voor Nederland zijn nog niet bekendgemaakt.


€ 599,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl
 • Delen:

Reacties

 1. Teun
  09 maart, 2017 om 8:36

  En ondertussen blijft de oude reeks nog achter zonder de beloofde chromecast update. Jammer!

  • Sebastiaan
   27 maart, 2017 om 12:00

   Deze nieuwe receivers komen ook zonder Chromecast.

   Van de website: “Chromecast built-in *Future firmware update required.”

   Als je deze koopt voor de Chromecast functionaliteit zou ik hem dus ook overslaan.

  • Arthur
   17 april, 2017 om 18:35

   Er zit wel Chromecast in deze AV de review is niet compleet.
   lees dit maar:
   http://www.eu.onkyo.com/en/products/tx-nr575e-137838.html

   • Teun
    18 april, 2017 om 8:13

    De link waarnaar je verwijst geeft net aan dat het er nog niet op zit. De vorige generatie werd net als deze aangekondigd met chromecast support via een update, maar die is een jaar na datum nog steeds niet verschenen. Valse beloftes dus.

 2. René
  09 januari, 2018 om 22:42

  Zojuist de onkyo-tx-nr474 gekocht, maar na vijf uur nog steeds niet gelukt om te initialiseren.
  Blijkbaar is mijn tv (plasma van Philips) te oud of zo. Initialisatie zou automatisch op het beeldscherm moeten verschijnen. Ook na aansluiting van een los beeldscherm met HDMI aansluiting, noppes. Resetknop zit er ook niet op, dit blijkt uiteindelijk wel te kunnen. Na van alles uitgeprobeerd te hebben. (niet wat op youtube staat, want die knop zit er hier weer niet op, alleen bij de nieuwste modellen) …. tssss
  Dit ding gaat derhalve direct retour, terwijl ik in de winkel duidelijke foto’s mee had genomen van alles wat ik thuis heb, zo ook van mijn oude Philips receiver.
  Waarom is tegenwoordig alles zo moeilijk !?! En dan ben ik nog behoorlijk jong en technisch goed op de hoogte van de meeste nieuwe apparatuur.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.