Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo introduceert TX-8270 stereoreceiver en NCP-302 audiosysteem met multi-room

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2017, 9:51 CategorieReceivers

Onkyo kondigde een aantal toevoegingen aan hun assortiment van multi-room producten aan. De TX-8270 stereoreceiver en het NCP-302 audiosysteem zijn voorzien van het door Blackfire aangedreven FireConnect. Een pas vrijgegeven firmware update moet ook oudere apparaten voorzien van FireConnect.

Multi-room en Controller App

De nieuwe multi-room producten voor 2017 zijn echter ook al uitgerust met een ingebouwde Chromecast, DTS Play-Fi, Dual-band 5GHz/2.4GHz WiFi en een draadloze Bluetooth-technologie, zodat gebruikers muziek kunnen afspelen vanaf een zo breed mogelijk spectrum aan smartphones, tablets en PC-applicaties.

Om alle nieuwe apparaten zo soepel en harmonieus mogelijk te kunnen bedienen, is er de Onkyo Controller app voor iOS en Android. De app scant je complete netwerk van muziek, streamingdiensten en aan FireConnect gelinkte apparaten. De informatie wordt vervolgens via een eigen interface gepresenteerd, inclusief multi-room playback controls.

Onkyo TX-8270

De TX-8270 is een netwerk stereo receiver met HDMI-interconnectie. Het apparaat is een verbeterde versie van de TX-8150. Hij beschikt tevens over vier HDMI-inputs en een output met Audio Return Channel (ARC), mede om hem te koppelen aan mediaspelers, zoals de Apple TV. Met twee keer 160w aan kracht en een high current / low impendance design moet de receiver op het gebied van luidsprekers ook de grotere vloerstaanders aan kunnen sturen.

Om het geluid zo waarheidsgetrouw weer te geven, worden digitale signalen omgezet door een AKM 384 kHz/32-bit DAC om de beste kwaliteit te waarborgen. De DAC is voorzien van VLSC (Vector Linear Shaping Circuitry) filtering, om ultra-high-frequency pulse noise weg te werken. Het proces is geoptimaliseerd voor hi-res Audio, inclusief DSD 5.6 MHz/2.8 MHz en PCM-formats tot op 192 kHz/24-bit.
TIDAL, Spotify, Deezer, and TuneIn zijn allemaal ingebouwd, net als een DAB+ tuner. Voor fans van Vinyl is er een MM phono input, terwijl je met FireConnect al je muziek kunt streamen naar andere met FireConnect uitgeruste apparaten.

Onkyo NCP-302

De NCP-302 is een draadloos audio systeem met FireConnect. Hij wordt geleverd in het zwart of in het wit. Hij kan gebruikt worden als een opzichzelfstaand apparaat, dat dan bestuurd wordt via de Onkyo Controller App, of deel uitmaken van een multi-room set-up. Het systeem maakt gebruik van twee 77mm woofers plus een enkele 26mm ‘balanced dome’ tweeter, allemaal weggewerkt in een compact bass-reflex cabinet.


Op de bovenkant van het apparaat zijn ook enkele knoppen aanwezig en via de eerdergenoemde app kun je muziek streamen naar meerdere units verdeeld over het hele huis. De app geeft tevens toegang tot verschillende streamingdiensten, zoals Spotify Deezer en TuneIn, maar heeft ook een 3.5mm analoge input voor andere bronnen. De LAN-input maakt een standaard connectie mogelijk.

Prijs en beschikbaarheid

De TX-8270 wordt vanaf maart geleverd voor een adviesprijs van 599,99 Britse ponden. De NCP-302 verschijnt op hetzelfde moment en is met een adviesprijs van 279,99 Britse ponden iets goedkoper. De prijzen voor Nederland zijn nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.