Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Nintendo Switch kan in de toekomst oudere controllers ondersteunen’

Geschreven door
Geplaatst op9 februari 2017, 9:35 CategorieGaming

De Nintendo Switch zou in de toekomst ondersteuning kunnen gaan aanbieden voor controllers die je nu voor je Nintendo’s gebruikt. Dat laat Nintendo-directeur Tatsumi Kimishima weten in een interview met het tijdschrift Time. De Wii Remote lijkt echter geen kandidaat te zijn.

Meer controllers voor Nintendo Switch?

De Nintendo Switch zal tijdens de lancering van het apparaat alleen ondersteuning aanbieden voor de zogenaamde Joy-Con-controllers. Deze controllers kun je in verschillende formaties gebruiken in combinatie met de spelcomputer. Maar wat moet je dan doen met al die oude controllers van oudere Nintendo-consoles? Sowieso niet weggooien of verkopen, want het kan zomaar zijn dat de Switch ze in de toekomst zal gaan ondersteunen. Dat laat Nintendo-directeur Tatsumi Kimishima weten in een interview met het tijdschrift Time.

Aan ondersteuning voor die oudere controllers wordt nog gedacht, aangezien het volgens de directeur ontzettend makkelijk zou zijn om oudere software van de Wii U te porten naar de Nintendo Switch. Controllers zoals een Wii Remote zouden wellicht wat moeilijker zijn, aangezien die een speciale sensorbalk nodig hebben die nu nog kan worden aangesloten op Nintendo’s spelcomputers. Maar andere controllers, zoals de oude Pro Controller, zou zomaar kunnen worden toegevoegd aan het aanbod joysticks voor de nieuwe Switch.


€ 317,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 317,99

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

€ 317,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.