Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nintendo Switch koppelt digitale aankopen aan overkoepelend Nintendo-account

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2017, 9:38 CategorieGaming

Er is wederom een video opgedoken waarin we iets te zien krijgen van de Nintendo Switch, dat Nintendo zelf niet heeft aangekondigd. Games worden namelijk gekoppeld aan een overkoepelend Nintendo-account en dat is goed nieuws voor de consumenten.

Nintendo Switch en het betere accountsysteem

Vorige week lekte er al een video waarin we de user interface van de Nintendo Switch te zien kregen. En later heeft dezelfde uploader nog een video geplaatst, met dit keer een grotere rondleiding door het menu van de console. Daar is iets opmerkelijks uitgekomen: in de video is namelijk te zien dat Nintendo van een account gebruik zal maken waar de gedownloade games en apps aan verbonden worden. Zodoende kan die software opnieuw gedownload worden nadat de Switch is vervangen of helemaal opnieuw is ingesteld, bijvoorbeeld.

Als Xbox- of PlayStation-bezitter hoef je hier vaak niet meer over na te denken: wanneer je de game hebt gekocht, kun je die blijven downloaden nadat je hem verwijderd hebt. Maar voor alle consoles geldt wel: mocht de maker van de game de software uit de winkel halen, dan kan die niet meer worden gedownload. Overigens kwam dit weekend ook naar buiten dat de Nintendo Switch, waar de info vandaan komt, gestolen bleek te zijn door medewerkers van een distributeur, die de spelcomputer vervolgens doorverkocht heeft.

Het gaat om de volgende stuk tekst in de bovenstaande video:

Your Nintendo Account contains your Nintendo eShop purchase history and current balance. By re-linking your Nintendo Account after initializing the console, it will be possible to redownload any software or DLC purchased using that account. (Software that has been discontinued may not be available to redownload in some cases.)


€ 308,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 308,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 317,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.