Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Live TV voor Android Media Player met DVBLogic TV Mosaic App

Geschreven door
Geplaatst op14 februari 2017, 11:14 CategorieMediaspelers

Het Nederlandse DVBLogic heeft vanaf vandaag een nieuwe App voor Android , TV Mosaic genaamd, gelanceerd. Met TV Mosaic kun je in combinatie met de TVButler USB TV Tuner-hardware live TV-functionaliteit van onder meer Ziggo, KPN Digitenne en Caiway toevoegen aan een Android gebaseerde Media Player. Voorbeelden van dergelijke media spelers zijn Amazon FireTV, nVidia Shield, Xiaomi Mi Box etc. met Android 4.4 of hoger.  

Via de DVBLogic USB TV tuner TVButler wordt een basispakket digitale radio en TV zenders – meer dan 30 zenders in HD en SD zijn bij Ziggo zonder smartcard beschikbaar – beschikbaar gemaakt op de Android Media Player. Zo hoef je niet te wisselen tussen systemen of afstandsbediening om gebruik te maken van zowel traditionele live TV, zoals live Formule 1 of voetbalwedstrijden, als ook on-demand diensten zoals Netfilx, Videoland, Uitzending gemist, RTL XL en YouTube.

De TV Mosaic App is gemaakt voor gebruik op grote beeldschermen en ondersteunt daarnaast EPG programmainformatie, tv- en radio-ontvangst en het pauzeren van live TV. De pauzeer-buffer is daarbij afhankelijk van de gebruikte Android player. Gemiddeld kan ongeveer 15 minuten in HD en 30 tot 40 minuten in SD worden gepauzeerd. De app is gratis beschikbaar via Google Play en Amazon Marketplace. De compatibele DVBLogic TVButler USB TV Tuner voor free-to cable digitale kabel (DVB-C) en free-to-air digitale ether (DVB-T/DVB-T2) ontvangst is reeds verkrijgbaar. Deze heeft als tuner-only-variant een adviesprijs van 59,99 euro en is tevens bruikbaar als USB TV Tuner op Windows, macOS en Linux systemen. Eigenaren van een TVButler tuner kunnen deze natuurlijk ook inzetten met deze nieuwe functionaliteit met de gratis TV Mosaic App.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.