Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Google werkt aan settopbox die draadloos 4K-content kan streamen naar tv’

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2017, 22:21 CategorieMediaspelers

Google werkt momenteel mogelijk aan een nieuwe settopbox die in staat zou zijn 4K-content draadloos te verzenden naar een televisie. Het apparaat is opgedoken bij de FCC, de Amerikaanse waakhond op het gebied van telecommunicatie.

Nieuwe settopbox van Google onderweg – gerucht

Google zou momenteel werken aan een nieuwe settopbox of mediaspeler voor onder de televisie. Een dergelijk apparaat is namelijk te zien bij de FCC, de Amerikaanse telecommunicatiewaakhond. Mogelijk wordt dit de opvolger van de Nexus Player. De nieuwe mediaspeler zou ondersteuning moeten aanbieden voor 5 en 2,4 GHz wifi, evenals bluetooth 4.1. Daarnaast zou de nieuwe settopbox in staat zijn 4K-content draadloos te streamen naar een televisie. Dat wordt beweerd op basis van de naam die Google gebruikt bij de FCC: ‘4K wireless TV box’.

Het zou dus mogelijk moeten zijn dat je zonder tussenkomst van hdmi-kabel 4K-content kunt streamen naar een 4K-televisie. Er is helaas nog niets bekend over een prijs of releasedatum. Wel zijn er al foto’s toegevoegd aan de entry, maar die worden pas over 180 dagen vrijgegeven, zoals dat standaard gaat. Daardoor is het mogelijk dat de settopbox tijdens Google I/O 2017 wordt aangekondigd, al is het maar een kleine vermelding. Mogelijk draait het apparaat op Android TV en wordt Google Assistant meegeleverd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.