Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Gamestreamingdienst PlayStation Now straks alleen nog voor PS4 en pc

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2017, 9:21 CategorieGaming

Sony heeft laten weten dat de gamestreamingdienst PlayStation Now vanaf medio augustus alleen nog beschikbaar zal zijn op PlayStation 4 en pc. Nu is de dienst nog te bereiken op een PlayStation 3 en PlayStation Vita bijvoorbeeld. Maar straks dus niet meer.

PlayStation Now wordt beperkt

Sony heeft via zijn Europese PlayStation-blog laten weten dat de gamestreamingdienst PlayStation Now vanaf de zomer alleen nog maar werkt op de PlayStation 4 en de pc. De dienst, waarmee het mogelijk is games te streamen vanaf een server naar een Sony- of Samsung-apparaat voor een vast bedrag per maand, werkt dan niet meer op de PlayStation 3, PlayStation Vita, PlayStation TV en de ondersteunde smart-tv’s van Sony en Samsung. Ook de blu-ray-spelers waar de dienst op bereikt kan worden doen dan niet meer mee.

De Japanse fabrikant heeft deze keuze gemaakt, zodat het zich kan concentreren op slechts twee platformen. Dit moet uiteindelijk de gebruiksvriendelijkheid ten goede komen, is het bedrijf van overtuigd. De verandering gaat vanaf 15 augustus 2017 in. Maar vanaf 15 maart kunnen eigenaars van de bovengenoemde platformen zich niet meer aanmelden voor de dienst. PlayStation Now kost 16,99 euro per maand en biedt toegang tot een grote selectie PlayStation-spellen, zoals Uncharted en The Last of Us. Now is zeven dagen gratis uit te proberen.

Lees ook onze recensie van de PlayStation 4 Pro.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.