Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Amazon brengt Fire TV Stick met Alexa op Europese markt

Geschreven door
Geplaatst op21 februari 2017, 11:45 CategorieMediaspelers

Amazon heeft in Europa zijn nieuwste Fire TV Stick op de markt gebracht. De stick is voorzien van Amazon’s Alexa assistent en kan dus middels spraak bediend worden.

In Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is sinds deze maand de Fire TV Stick met Alexa te koop. De kleine stick, welke op de tv aangesloten wordt, geeft toegang tot diverse smart-functies. Er wordt ook een kleine afstandsbediening met microfoon meegeleverd. Hierdoor is het apparaatje middels spraak te bedienen.

Momenteel ondersteunt Alexa in Europa alleen de Engelse en Duitse taal. Gebruikers kunnen de spraakassistent vragen om bepaalde apps op te starten of content te zoeken. Ook kun je de digitale assistent vragen stellen, bijvoorbeeld over het weer of over je persoonlijke agenda.

De Fire TV Stick met Alexa kan in onder meer Duitsland gekocht worden voor 40 euro. Het apparaatje is voorzien van een MediaTek MT8127D quadcore-processor met Cortex A7-cores, WiFi ac, bluetooth 4.1 en een Mali-450 MP4-gpu. Op dit moment biedt de stick nog geen ondersteuning voor 4K Ultra HD-streams.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.