Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

5 hifi reviews die je niet mag missen

Geschreven door
Geplaatst op1 februari 2017, 10:44 CategorieReviews

Home cinema en hifi gaan vaak hand in hand. Een 5.1 set klinkt uiteraard beter met goede speakers en de moderne av-receiver is ook goed te gebruiken in een pure audio set-up. Bovendien, wie houdt er niet van goede muziek die ook nog eens goed klinkt? Daarom hebben we vijf reviews op een rijtje gezet die ook voor de home cinema liefhebber erg interessant kunnen zijn.

Review: Audio-Technica AT-LP5 draaitafel

Het is 2017 en vinyl is nog altijd immens populair, vooral in de hifi-wereld. Dat betekent automatisch dat er enorm veel platenspelers te koop zijn, van onder de 100 euro tot letterlijk duizenden euro’s. De AT-LP5 van Audio-Technica is met zijn 449 euro goed betaalbaar. Maar met deze prijs is de concurrentie moordend – onder andere Rega, TEAC en Pro-Ject liggen op de loer. Hoe de AT-LP5 uit de test komt lees je hier.

Audio-Technica AT-LP5 draaitafel

Review: Monitor Audio Platinum PL500II

Monitor Audio heeft behoorlijk wat luidsprekers in het assortiment die veel kwaliteit bieden. Met de vernieuwde Platinum-serie belooft het merk zichzelf toch nog te overtreffen. De luidsprekerfabrikant staat niet per se bekend om grote, dure producten, maar de specificaties zijn veelbelovend en alleen dat maakt de PL500II al tot een begerenswaardig product. Goed, niet iedereen heeft even snel 20.000 euro liggen, maar dromen mag. De vraag is: is de PL500II het waard om van te dromen? Ruud zocht het uit in deze review.

Monitor Audio Platinum PL500II

Review: Marantz PM6006 & CD6006

Marantz is al jaren een van de populairste merken op het gebied van versterkers. Dus als ze een model uitbrengen die slechts rond de 500 euro kost, kun je er vanuit gaan dat de verwachtingen hoog liggen. Zo ook bij de PM6006 en de bijbehorende cd-speler, de CD6006. Werner zocht uit of de populariteit van Marantz nog altijd terecht is én natuurlijk of de PM6006 en CD6006 hun geld waard zijn. Je leest de review hier.

Marantz PM6006 & CD6006

Review: KEF Blade 2, Hegel P30, H30 en HD30

Een duik in de high-end: luidsprekers van zo’n 10.000 euro en aansturing die bij elkaar een slordige 23.000 euro kost. Dat het goed klinkt mag je van zo’n prijzige set wel verwachten, maar hoe indrukwekkend is het nou eigenlijk? En heeft zo’n droomset dan écht geen nadelen? Hifi.nl zocht het uit in deze review.

KEF Blade II

Review: Dynaudio Contour S 3.4 LE

We blijven nog even hangen in de luidsprekers. De Contour-serie is misschien wel het bekendst van alle Dynaudio-producten en dat is natuurlijk niet zomaar. Het eerste model verscheen al in 1989 en sindsdien lijkt de kwaliteit nooit te zijn afgenomen. Zoals de naam al enigszins verraadt is de S 3.4 LE een Limited Edition, wat hem nog net even specialer zou moeten maken. Is dat gelukt? Max nam de proef op de som in deze review.

Dynaudio Contour S 3.4 LE

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.