Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘YouTube Red verschijnt in 2017 in Europese landen’

Geschreven door
Geplaatst op3 januari 2017, 9:27 CategorieStreamingdiensten

De verwachting is dat Google dit jaar YouTube Red in andere delen van de wereld zal lanceren, waaronder enkele Europese landen. De streamingdienst biedt gebruikers onder meer een reclamevrije ervaring aan voor een vast bedrag, van mogelijk 9,99 euro, per maand.

YouTube Red komt naar Europa – gerucht

The Telegraph meldt dat YouTube Red mogelijk in 2017 in enkele Europese landen wordt geïntroduceerd. Eén van de landen die wordt genoemd is het Verenigd Koninkrijk, maar het kan dus zijn dat andere landen ook aan de beurt zijn. Wanneer de dienst gelanceerd zou worden in Nederland, dan zal die mogelijk 9,99 euro gaan kosten en gebruikers de volgende dingen aanbieden.

  • Toegang tot de YouTube Music-applicatie, waarmee je nummers in de achtergrond op je mobiele apparaten zou kunnen beluisteren;
  • Een reclamevrije ervaring en de mogelijkheid video’s offline beschikbaar te maken op mobiele apparaten;
  • Originele content en shows.

De reden dat de lancering op zich laat wachten, zou te maken hebben met het idee dat YouTube bepaalde contracten opnieuw moet verlengen of moet laten aanpassen voor andere markten. Dit levert voor muzikanten een kans op: zij kunnen nu wellicht meer geld vragen voor het streamen van hun muziek via YouTube Red. Of we hier ook in Europa meteen toegang krijgen tot Google Play Music via dit abonnement, is op moment van schrijven nog onduidelijk. Maar dat lijkt wel waarschijnlijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.