Warner brengt alle Harry Potter-films dit jaar uit op Ultra HD Blu-ray

30 januari 2017 2 Minuten 2 Reacties
Harry-Potter-4K-Blu-ray-1both

De Ultra HD Blu-ray discs krijgen HDR en DTS:X. De laatste vier delen uit de serie verschijnen op 28 maart en de eerste vier films volgen later dit jaar.

Liefhebbers van Harry Potter krijgen een extra reden om dit jaar een 4K-televisie plus Ultra HD Blu-ray speler aan te schaffen. Warner Bros Home Entertainment maakte bekend dat alle delen van de populaire boekverfilming in 2017 op Ultra HD Blu-ray verschijnen.

De acht films zijn op de schijfjes te bekijken in 4K met high dynamic range en een breder kleurenspectrum. HDR zorgt voor een beter contrast en een betere kleurweergave. Voor de complete 4K Ultra HD-ervaring moet je wel in het bezit zijn van een 4K Ultra HD televisie met HDR, een Ultra HD Blu-ray speler en een HDMI-kabel die high-speed is.

De films worden eveneens voorzien van DTS:X; een nieuw surroundformaat dat een 3D-audiobeleving biedt, waarbij de luisteraar het gevoel moet krijgen middenin de actie te zitten. De films verschijnen als combi-packs, bestaande uit een Ultra HD Blu-ray disc met daarop de film in 4K met HDR, een Blu-ray disc met de film en het bonusmateriaal in HD en tot slot nog een digitale versie van de film. Warner liet tevens weten dat er geen nieuw bonusmateriaal wordt toegevoegd aan de releases van de Harry Potter-films op Ultra HD Blu-ray.

Laatste delen Harry Potter eerst op Ultra HD Blu-ray

Wat betreft de releasedata verschijnen de films niet op chronologische volgorde. De laatste vier films in de serie, te weten Harry Potter and the Order of the Phoenix, Harry Potter and the Half-Blood Prince, Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 en Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 zijn op 28 maart als eerste aan de beurt. De eerste vier films uit de serie, te weten Harry Potter and the Philosopher’s Stone, Harry Potter and the Chamber of Secrets, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban en Harry Potter and the Goblet of Fire verschijnen pas later in 2017. Het feit dat de eerste films langer op zich laten wachten, betekent hopelijk dat Warner de tijd wil nemen om ook de beeldkwaliteit van de oudere delen te optimaliseren. Een complete boxset is nog niet aangekondigd.

Reacties (2)