Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Warner brengt alle Harry Potter-films dit jaar uit op Ultra HD Blu-ray

Geschreven door
Geplaatst op30 januari 2017, 9:01 CategorieBlu-ray

Liefhebbers van Harry Potter krijgen een extra reden om dit jaar een 4K-televisie plus Ultra HD Blu-ray speler aan te schaffen. Warner Bros Home Entertainment maakte bekend dat alle delen van de populaire boekverfilming in 2017 op Ultra HD Blu-ray verschijnen.

De acht films zijn op de schijfjes te bekijken in 4K met high dynamic range en een breder kleurenspectrum. HDR zorgt voor een beter contrast en een betere kleurweergave. Voor de complete 4K Ultra HD-ervaring moet je wel in het bezit zijn van een 4K Ultra HD televisie met HDR, een Ultra HD Blu-ray speler en een HDMI-kabel die high-speed is.

De films worden eveneens voorzien van DTS:X; een nieuw surroundformaat dat een 3D-audiobeleving biedt, waarbij de luisteraar het gevoel moet krijgen middenin de actie te zitten. De films verschijnen als combi-packs, bestaande uit een Ultra HD Blu-ray disc met daarop de film in 4K met HDR, een Blu-ray disc met de film en het bonusmateriaal in HD en tot slot nog een digitale versie van de film. Warner liet tevens weten dat er geen nieuw bonusmateriaal wordt toegevoegd aan de releases van de Harry Potter-films op Ultra HD Blu-ray.

Laatste delen Harry Potter eerst op Ultra HD Blu-ray

Wat betreft de releasedata verschijnen de films niet op chronologische volgorde. De laatste vier films in de serie, te weten Harry Potter and the Order of the Phoenix, Harry Potter and the Half-Blood Prince, Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 en Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 zijn op 28 maart als eerste aan de beurt. De eerste vier films uit de serie, te weten Harry Potter and the Philosopher’s Stone, Harry Potter and the Chamber of Secrets, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban en Harry Potter and the Goblet of Fire verschijnen pas later in 2017. Het feit dat de eerste films langer op zich laten wachten, betekent hopelijk dat Warner de tijd wil nemen om ook de beeldkwaliteit van de oudere delen te optimaliseren. Een complete boxset is nog niet aangekondigd.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  31 januari, 2017 om 11:17

  Waarom een nog een digitale versie ook er bij ik kan dit missen als kiespijn. Dan kan de prijs ook naar beneden en ook de extra bluray waarom allemaal alleen een UHD is meer dan voldoende je kunt er alles op spelen waarom dan drie soorten in een doosje.
  Ik koop liever alleen nog maar UHD en niets anders dvd nooit meer als hij niet op UHD hier uit komt kun je altijd nog de bluray aanschaffen maar dat vindt ik allemaal al achterhaald de regio s schaf het is af een keer.

  • Mike
   13 april, 2017 om 23:21

   Volledig mee eens. Ik wil een 4k film kopen maar moet betalen een normale Blu-Ray waar ik totaal niet om vraag. Dit betekend dat het onnodig duur is.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.