Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dit zijn de tv’s en Ultra HD Blu-ray spelers die Dolby Vision ondersteunen

Geschreven door
Geplaatst op24 januari 2017, 14:57 CategorieBlu-ray

Tijdens CES 2017 werd duidelijk dat 2017 het jaar van Dolby Vision wordt. Dolby maakte samenwerkingen met diverse fabrikanten bekend en liet weten begin dit jaar een groot aantal Ultra HD Blu-ray discs met Dolby Vision te verwachten. In dit artikel vind je de tv’s en Ultra HD Blu-ray spelers van 2017 die ondersteuning bieden voor de HDR-standaard van Dolby.

Wat is Dolby Vision?

Dolby Vision is Dolby’s eigen HDR-standaard en brengt, volgens het bedrijf, een indrukwekkendere HDR-ervaring naar de huiskamer. De standaard maakt gebruik van dynamische metadata waardoor de kleurweergave en de helderheid per scene, of zelfs per frame, geoptimaliseerd kan worden. Fabrikanten moeten echter wel een licentiefee betalen als ze Dolby Vision willen ondersteunen. Ook is er een speciale hardware-aanpassing nodig.

Naast Dolby Vision kennen we HDR10, het HDR-formaat dat door elke tv met HDR-ondersteuning weergegeven kan worden en ook op inmiddels tal van Ultra HD Blu-ray discs te vinden is. Het grote verschil met het formaat van Dolby is dat HDR10 vooralsnog geen dynamische metadata gebruikt (HDR10+ zal dit in de toekomst wel doen) en zonder licentiefee door fabrikanten te gebruiken is.

Tv’s en spelers met Dolby Vision

Tijdens CES 2017 zijn verschillende nieuwe producten aangekondigd die ondersteuning voor de HDR-standaard van Dolby bieden. Hieronder vind je een overzicht.

Televisies

Ultra HD Blu-ray spelers

Andere fabrikanten

Opvallend is dat Samsung en Panasonic nog geen producten met ondersteuning voor Dolby Vision aangekondigd hebben. Beide bedrijven geven aan voorlopig alleen met HDR10 aan de slag te gaan. Ook Panasonic’s nieuwste oled tv kan dus geen content in Dolby Vision weergeven.

Een overzicht van alle producten die in 2017 op de markt gebracht worden, waaronder lcd led tv’s en soundbar home cinema-systemen, vind je in het 2017 home cinema overzicht.

 • Delen:

Reacties

 1. frans
  25 januari, 2017 om 14:30

  hallo martijn,
  volgens loewe zal dolby vision dit jaar via een firmware update verkrijgbaar zijn bij de bild7.
  mvg,

  frans callebaut

 2. Frans
  25 januari, 2017 om 19:15

  Koop straks alleen maar UHD speler die beide of nog meer gaan ondersteunen. De rest kan het gewoon vergeten de fabriekanten zijn aan zet nu luisteren naar de consument zou is verstandig zijn maar word niet gedaan.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.