Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel introduceert actieve staande luidspreker Ultima 40 Aktiv met HDMI-aansluiting

Geschreven door
Geplaatst op17 januari 2017, 13:22 CategorieLuidsprekers

Teufel lanceert vandaag de nieuwe actieve en staande Ultima 40-luidsprekers. Deze Ultima 40 Aktiv-luidsprekers met HDMI-aansluiting moeten zowel de audioweergave van je tv verbeteren als muziek in hoge kwaliteit weergeven.

Teufel Ultima 40 Aktiv-luidsprekers

De actieve staande Ultima 40-luidsprekers hebben geen externe versterker nodig. Ze zijn in staat om via Bluetooth geluidssignalen van smartphones, tablets en andere apparaten te ontvangen. Dankzij een HDMI-ARC-functie en een optische digitale ingang kan de Ultima 40 Aktiv ook geluid van je tv weergeven.

De Ultima 40 Aktiv is een vloerstaande luidspreker met een ingebouwde klasse D-versterker van 200 Watt. De Ultima 40 Aktiv is de enige actieve staande luidspreker op de markt die van een HDMI-aansluiting is voorzien. Alle audiosignalen van de televisie en daarop aangesloten spelers worden door de ARC (Audio Return Channel)-functie naar de staande luidsprekers overgedragen. In de televisiemodus kan het volume op uiterst eenvoudige wijze worden geregeld via de afstandsbediening van de televisie. Het geïntegreerde inschakelmechanisme kan worden ingesteld om de boxen automatisch te activeren zodra er een signaal naar wordt verzonden.

De set bestaat uit een actieve en passieve luidspreker die met elkaar kunnen worden verbonden met een meegeleverde kabel. Het bedienings- en aansluitpaneel aan de achterzijde van de Aktivbox is voorzien van een HDMI-ingang, een optische digitale ingang en een stereo-cinch-aansluiting. Het geluid kan worden afgesteld met een equalizer en volumeknop. Met een tuimelschakelaar kan worden aangegeven of de staande luidsprekers zichzelf bij de ontvangst van een signaal al dan niet automatisch inschakelen en of de actieve luidspreker links dan wel rechts is opgesteld. Hoewel de Ultima 40 Aktiv met een grensfrequentie van 38 Hz al een diep basgeluid produceert, is de luidspreker voorzien van een subwoofer-aansluiting voor gebruikers die uit zijn op een nog grotere bass kick. In dat geval kan de overdrachtsfrequentie met een draaiknop worden ingesteld.

De luidsprekers worden geleverd met de afstandsbediening Puck Control. Gebruikers kunnen het volume regelen met een draaiwiel en de geluidsbron selecteren met behulp van een knop aan de zijkant. De LED aan de voorkant van de Aktivbox geeft met uiteenlopende kleuren aan welke ingang is geactiveerd. De geluidsweergave kan worden gedempt door op het volumewiel te drukken.

Prijs en beschikbaarheid

De Teufel Ultima 40 Aktiv is per direct in een witte of zwarte uitvoering verkrijgbaar via de website van Teufel. De prijs bedraagt 799,99 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.