Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Spelcomputer Nintendo Switch gaat ongeveer 250 euro kosten’

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2017, 10:18 CategorieGaming

De Japanse krant Nikkei probeert te voorspellen wat de prijs wordt van de console Nintendo Switch, waar we later deze week meer over horen. De krant voorspelt dat het apparaat ongeveer of minder dan 25.000 yen gaat kosten.

Is dit de prijs van de Nintendo Switch?

De Japanse krant Nikkei houdt Nintendo nauw in de gaten. In het verleden heeft de krant al (het gros van) de juiste details gepend over de Nintendo DSi, Nintendo 3DS en de Wii U en nu probeert die de prijs van de Nintendo Switch te voorspellen. Nikkei verwacht dat de prijs ongeveer of minder dan 25.000 yen is, wat met de huidige wisselkoers ongeveer neerkomt op 202 euro. Deze prijs staat natuurlijk nog niet vast en kun je zien als een leidraad. Waarschijnlijk zal de spelcomputer in Nederland dan voor 249 euro over de toonbank gaan.

Maar alleen wanneer deze prijsweergave in de buurt komt van wat Nintendo voornemens is. Nintendo hanteert meestal geen directe wisselkoersen als het om prijzen voor spelcomputers en games aankomt en kijkt meer naar wat een specifieke prijsgroep ongeveer te besteden heeft. Zo kostte de Wii U in de Verenigde Staten aanzienlijk minder geld dan in Japan ten tijde van de lancering en dat had te maken met de sterke positie van de Japanse munteenheid. Mocht de prijs van minder van 250 euro kloppen, dan zou dat best prima zijn.


€ 316,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 316,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 317,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.