Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony onthult A1-serie Bravia oled tv’s voor 2017

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2017, 2:00 CategorieOled tv's

Sony heeft vandaag een complete line-up oled tv’s gepresenteerd. De Japanse fabrikant komt in 2017 met de A1-serie, bestaande uit een 55-inch, een 65-inch en een 77-inch Bravia oled tv. De nieuwste modellen zijn voorzien van de hoge 4K Ultra HD-resolutie en ondersteunen Dolby Vision HDR.

Sony Bravia oled tv’s voor 2017

Sony brengt in 2017 weer een groot aantal tv-series naar Nederland en België maar de topmodellen zijn deze keer geen lcd led tv’s. Voor het eerst sinds lange tijd komt Sony weer met oled tv’s, maar dan wel Bravia oled tv’s. De tv’s zijn volgens de Japanse fabrikant voorzien van een hoge helderheid, ondersteuning voor de nieuwste standaarden en een perfecte kleurweergave.

Lees ook onze Sony KD-65A1 oled tv review.

X1 Extreme processor en diverse technieken

De A1-serie biedt volgens Sony een totaal nieuwe visuele ervaring dankzij een combinatie van de hoge beeldkwaliteit van oled met de X1 Extreme-processor. Natuurlijk voeren de voordelen van de oled-techniek de boventoon; zwart is echt zwart, een groot kleurbereik en een brede kijkhoek. De X1 Extreme-processor moet de beelden naar een hoger niveau tillen, gecombineerd met de Object gebaseerde HDR-remaster, Super Bit Mapping 4K HDR en Dual Database Processing technieken die we ook al bij de vorig jaar gepresenteerde ZD9-serie tegenkwamen.

sony-a1-serie-oled-tv-1

Door de beelden in elke scène te analyseren en de kleur en het contrast van ieder object individueel te corrigeren, geeft Object-Based HDR Remaster ieder detail levensecht weer. Ook geeft deze technologie Standard Dynamic Range HD-content een upgrade naar bijna-4K-HDR-kwaliteit. De SDR-content wordt dus middels software omgezet naar HDR. Bovenop de bestaande database voor upscaling heeft de 4K HDR Processor X1 Extreme een extra Sony database voor ruisonderdrukking. Door duizenden beeldpatronen te doorzoeken, verwijdert Dual Database Processing ongewenste ruis.

Super Bit Mapping 4K HDR moet volgens Sony zorgen voor een natuurlijker beeld. Dankzij de 14-bit signaalverwerking worden de vaste kleurstroken van 8-bit (FHD) en 10-bit (4K) bronnen opgebroken en geconverteerd naar 14-bit-equivalente schakeringen met 64 maal meer kleurniveaus. Gezichten, zonsondergangen en andere beelden waarbij kleurschakeringen belangrijk zijn, moeten daardoor natuurgetrouw weergegeven worden. Ook is 4K X-Reality PRO aanwezig voor een gedetailleerde weergave.

sony-a1-serie-oled-tv-2

Wat high dynamic range (HDR) betreft kiest Sony niet alleen voor ondersteuning van HDR10. De Japanse fabrikant is na LG de tweede tv-fabrikant die ondersteuning voor Dolby Vision toevoegt. Hierdoor kan Dolby Vision HDR-content van bijvoorbeeld Netflix of Ultra HD Blu-ray weergegeven worden.

Android TV

Het smart tv-platform op de A1-serie is natuurlijk Android TV. Sony geeft toegang tot het grote aanbod van apps in de Play Store en dankzij Chromecast built-in is het eenvoudig om content vanaf je tablet of smartphone richting de tv te streamen. Met behulp van de Content Bar op de tv kan er snel door content gebladerd worden.

Het geluid komt uit het scherm

De A1-serie is de eerste tv die geluid uitzendt vanuit het scherm zelf. Sony heeft een nieuwe geluidstechnologie met de naam Acoustic Surface ontwikkeld. Dankzij het ontwerp resoneert het hele scherm met geluid dat rechtstreeks uit het scherm zelf afkomstig is. Dit maakt een eenwording van beeld en geluid mogelijk, aldus Sony. Er wordt geen gebruik gemaakt van conventionele speakers rond een standaardtoestel.

sony-a1-serie-oled-tv-3

Prijs en beschikbaarheid

Sony heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de nieuwe A1-serie Bravia oled tv’s op de markt verschijnen en wat ervoor betaald moet worden.

Bekijk ook de Sony 2017 lcd en oled tv line-up. Een overzicht van alle producten die Sony in 2017 naar Nederland en België brengt, waaronder de nieuwe soundbars, vind je in het 2017 home cinema overzicht.


€ 3.456,12

Binnen ? werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl
  • Delen:

Reacties

  1. Arné
    05 januari, 2017 om 10:12

    Geweldig klinkt fantastisch! Eindelijk een sony oled tv, ik kan niet wachten om naar de winkel te mogen om deze beaty,s te mogen bewonderen en de 65inch versie mee te nemen naar huis! Ben benieuwd of de verwachte prijzen ook kloppen! Dan zou het 65inch model rond de 3000euro gaan kosten!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.