Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony lanceert VPL-VZ1000ES ultra short throw 4K HDR laserprojector

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2017, 11:27 CategorieProjectors

Sony heeft tijdens CES 2017 in Las Vegas een nieuwe projector aangekondigd; de VPL-VZ1000ES ultra short throw 4K HDR laserprojector. Het is een hele mond vol maar al die termen geven natuurlijk alleen maar aan dat we met een topmodel te maken hebben. Deze projector kan namelijk op korte afstand een Ultra HD HDR-plaatje weergeven.

De nieuwe VPL-VZ1000ES projector van Sony kan Ultra HD-materiaal en HDR-materiaal weergeven, maar de meest opvallende feature is de mogelijkheid om middels een laserlamp een 100-inch beeld op een afstand van maar 2o centimeter weer te geven. Volgens Sony maakt dit de projector een veel interessantere keuze voor veel meer huishoudens.

sony-vpl-vz1000es

De projector is voorzien van een helderheid van 2.500 Lumens, gerealiseerd door een SXRD-panel en een Z-Phosphor laserlamp. Deze lamp moet volgens Sony veel sneller aan de maximale helderheid zitten dan een conventionele projectorlamp. Ook moeten hierdoor de helderheid en kleurweergave langer op niveau blijven.

Met een formaat van 925 x 494 x 219 mm is de VPL-VZ1000ES een stuk compacter dan andere projectoren. Door de vormgeving van de VPL-VZ1000ES kan de projector op veel nieuwe manieren gebruikt worden. Deze projector is ideaal als groot scherm in kleine ruimtes en ruimtes met een hoog plafond. Daarnaast zijn er geen problemen met schaduw of hinder van lampen of ventilatoren die in de weg staan, omdat de projector vóór de kijkers is gemonteerd, en niet achter. Voor moderne huizen en appartementen met grote ramen en weinig ruimte op de muur, is het een optie om de projector op een rolscherm vóór het raam te gebruiken.

De projector moet vanaf april in de verkoop gaan. Over de prijs is nog niets bekend.

Een overzicht van alle producten die Sony in 2017 naar Nederland en België brengt, waaronder de nieuwe tv’s, vind je in het 2017 home cinema overzicht.

  • Delen:

Reacties

  1. Peter vb
    05 januari, 2017 om 16:26

    Zo’n gave ontwikkeling dit en verwacht dit over enkele jaren in mijn huis te hebben staan. Zie nu ook denk ik waarom er al voorzichtig 8K voorbij komt want met zulke grote oppervlakken zal dat interessant zijn.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.