Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony lanceert UBP-X800 4K Ultra HD Blu-ray speler

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2017, 2:01 CategorieBlu-ray

Sony heeft vandaag diverse nieuwe 4K Ultra HD tv’s aangekondigd dus werd het de hoogste tijd voor een eigen Ultra HD Blu-ray speler. Vorig jaar werd er in diverse regio’s al een model uitgebracht maar deze was eigenlijk alleen voor professionele installaties bedoeld. De nieuwe UBP-X800 is de eerste Ultra HD Blu-ray speler van Sony die daadwerkelijk voor consumenten bedoeld is.

Sony UBP-X800 Ultra HD Blu-ray speler

De UBP-X800 4K Ultra HD Blu-ray speler is ontwikkeld in samenwerking met Sony Pictures Entertainment, om natuurlijk het meeste uit weergave van 4K Ultra HD Blu-ray te halen. De speler kan overweg met cd’s, dvd’s, Blu-ray discs en Ultra HD Blu-ray discs. Ook kan de speler HDR-content weergeven maar Sony maakt nog niet duidelijk of de speler, net als de oled tv’s van Sony, Dolby Vision ondersteunt.

Daarnaast is er ondersteuning voor hoge resolutie audio aanwezig. DSEE HX moet de samplingfrequentie en de bitdiepte van het oorspronkelijke signaal verbeteren. Dit leidt volgens Sony tot een natuurlijker geluid en een breder dynamisch bereik, wat in de buurt komt van High-Resolution audiokwaliteit.

De meeste Blu-ray spelers sturen de audio en videosignalen via dezelfde HDMI-uitgang naar de tv. Om de geluidskwaliteit op niveau te houden, kan de UBP-X800 het audio- en videosignaal opsplitsen en ze via aparte HDMI-uitgangen versturen. Of het verschil in geluidskwaliteit teweegbrengt blijft subjectief maar als je een receiver hebt die geen Ultra HD- en/of HDR-signalen ondersteunt is die extra HDMI-poort sowieso handig.

sony-ubp-x800-ultra-hd-blu-ray-speler-1

De UBP-X800 heeft een hard Frame en Beam-behuizing die mechanische trillingen minimaliseert. Het toestel is volledig compatibel met vrijwel alle audiocodecs. Zo kunnen er High-Resolution bestanden tot 192kHz/24-bit en DSD tot 11,2MHz afgespeeld worden. Bluetooth maakt het mogelijk om via een draadloze koptelefoon naar audio te luisteren. Het geluid kan tegelijkertijd ook via de tv afgespeeld worden, voor de andere televisiekijkers. Het is ook mogelijk om via Bluetooth de boxen aan de Blu-ray te koppelen. Op deze manier kan in iedere kamer van het huis van het geluid genoten worden.

Lees ook onze review van de Sony UBP-X800.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony UBP-X800 4K Ultra HD Blu-ray speler is vanaf het voorjaar van 2017 in de Benelux te koop voor een adviesprijs van 400 euro.

Een overzicht van alle producten die Sony in 2017 naar Nederland en België brengt, waaronder de nieuwe tv’s, vind je in het 2017 home cinema overzicht.


€ 271,00

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


 • Delen:

Reacties

 1. Peter vb
  05 januari, 2017 om 10:43

  Sow, nu al in 2017? Zouden ze in December 2013 al mee komen maar ach, wat is nu vier

  • Peter vb
   05 januari, 2017 om 10:44

   Jaar moest daar nog staan.

 2. Alex.
  08 januari, 2017 om 14:38

  Het zou ook wel een keer tijd worden.
  We hebben er lang genoeg op moeten wachten.
  En dan de prijzen van de 4K bluray discs nog naar beneden.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.