Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony introduceert draadloze EXTRABASS partyspeakers en koptelefoons

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2017, 12:25 CategorieLuidsprekers

Sony introduceert tijdens CES 2017 een nieuwe serie draadloze speakers en koptelefoons. Met de EXTRABASS serie van Sony moet ieder feestje tot leven komen dankzij de trillende bassen en discoverlichting. Er zijn vier nieuwe draagbare draadloze speakers in vier formaten en diverse kleuren.

Nieuwe Sony EXTRABASS speakers

De draadloze partyspeakers zijn uitgerust met flitsende lichtjes, instelbare dj-effecten en EXTRABASS functies. Tevens zijn ze spatwaterdicht en hebben ze een accuduur van maximaal 24 uur. Een handige functie is de Wireless Party Chain. Met deze functie is het mogelijk om tot 10 speakers draadloos met elkaar te verbinden. Of koppel twee speakers van hetzelfde model draadloos aan elkaar via die functie ‘Speaker Add’ voor een stereogeluid. Deze draagbare speakers maken draadloos verbinding via Bluetooth en NFC. De modellen kunnen horizontaal of verticaal geplaatst worden.

sony-srs-xb40

Sony heeft de discoverlichting nu ook toegepast op de kleinere draadloze speakers. Een mix van verschillende lichtjes die op de maat aan- en uitflitsen voor een ultiem feestje thuis of buiten. De SRS-XB40 is uitgerust met clubverlichting via led-perimeterverlichting, een strobe en een speakerlichtje. De lichtstrook vormt patronen in wit en alle kleuren van de regenboog. De SRS-XB30 heeft een gelijkwaardige lichtstrook en strobe en de SRS-XB20 is uitgevoerd met een lichtstrook in een bij de speakeruitvoering passende kleur.

De SongPal-app van Sony werkt als afstandsbediening: je kunt er muziek mee afspelen, de verlichting bedienen, de geluidsmodus instellen en een speaker toevoegen. Nieuw voor de draadloze speakers van 2017 is de Fiestable app. Deze biedt meer persoonlijke controle over de SRS-XB40: er zijn dj-effecten voorzien en de lichtkleuren kunnen in een handgebaar veranderen.

sony-srs-xb20

De SRS-XB40, de krachtigste van de vier nieuwe speakers, heeft een batterijduur van 24 uur. De SRS-XB30 heeft een batterij die net zo lang meegaat maar het formaat is kleiner. Als de batterij bijna leeg is, laat de speaker automatisch een gesproken bericht horen. De SRS-XB20 is nog iets kleiner. De kleine SRS-XB10 geeft ‘muziek onderweg’ volgens de fabrikant een nieuwe betekenis. Dit cilindervormige model heeft een siliconenriem waarmee de speaker overal aan bevestigd kan worden.

Nieuwe Sony hoofdtelefoons

Voor een persoonlijk feestje introduceert Sony een serie nieuwe headphones. De MDR-XB950N1 combineert Wireless NC-technologie (Noise Cancelling, ruisonderdrukking) met de EXTRABASS-sound. Een volledig opgeladen batterij gaat tot 22 uur mee. De MDR-XB950B1 is een andere nieuwkomer. De batterij gaat tot 18 uur mee en dit model is gemakkelijk op te vouwen en in de bijgeleverde etui te steken.

xb950b1-sony

In het voorjaar van 2017 komt Sony met een nieuwe app waarmee muziek via een Sony koptelefoon gepersonaliseerd kan worden genaamd: “Sony Headphones Connect”. Hiermee kiest de gebruiker uit een reeks EXTRABASS geluidsomgevingen die passen bij de muziek: Arena, Club, Concertzaal of Openluchtpodium. Tevens kan gebruik gemaakt worden van de Bass Boost-functie. Hiermee zijn het volume en de diepte van de bassen naar eigen voorkeur instelbaar.

Prijs en beschikbaarheid

De SRS-XB40 EXTRABASS draadloze speaker is er in blauw, zwart of rood en is vanaf maart 2017 in de Benelux te koop voor 230 euro. De SRS-XB30 komt ook nog in het groen of wit en kost 170 euro. De SRS-XB20 komt in dezelfde kleuren en zal 120 euro kosten. De SRS-XB10 voegt daar een gele variant aan toe en kent een prijs van 60 euro. De MDR-XB950N1 EXTRABASS draadloze koptelefoon is er in zwart of groen en is vanaf maart 2017 in de Benelux te koop voor 250. De MDR-XB950B1 wordt in een blauwe, rode en zwarte variant uitgebracht en zal 200 euro kosten.

Een overzicht van alle producten die Sony in 2017 naar Nederland en België brengt, waaronder de nieuwe tv’s, vind je in het 2017 home cinema overzicht.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.