Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony demonstreert UBP-X800 Ultra HD Blu-ray speler in video

Geschreven door
Geplaatst op17 januari 2017, 13:11 CategorieBlu-ray

Begin deze maand presenteerde Sony tijdens CES 2017 zijn eerste Ultra HD Blu-ray speler; de UBP-X800. Dit model is een complete mediaspeler, met ondersteuning voor zowel hoge resolutie audio als Ultra HD Blu-ray. Sony heeft de speler in onderstaande video uitgebreid gedemonstreerd.

Sony UBP-X800

De Sony UBP-X800 is ontwikkeld in samenwerking met Sony Pictures Entertainment en moet films dus weergeven op de manier zoals de makers het bedoeld hebben. Dat begint al bij de behuizing, die extra verstevigd is om trillingen te minimaliseren. De Precision Drive-technologie zorgt volgens Sony voor consistente prestaties ongeacht het medium.

De speler kan omgaan met nagenoeg alle soorten media, waaronder ook DVD-Audio, DVD-Video, CD, Super Audio CD, hoge resolutie audio via netwerk en usb, 3D, BD-Rom, Blu-ray en Ultra HD Blu-ray. Ondersteuning voor HDR is aanwezig, maar alleen HDR10. In tegenstelling tot de nieuwe A1-serie oled tv’s ondersteunt de speler geen Dolby Vision. Sony heeft ook een eigen algoritme ontwikkeld waarmee SDR-content naar HDR omgezet kan worden.

Op het gebied van audio is er ondersteuning voor hoge resolutie bestanden tot 192 kHz / 24-bit en DSD tot 11,2MHz. De DSEE HX-technologie maakt het mogelijk inkomende signalen op te waarderen naar een kwaliteit die dicht bij hoge resolutie in de buurt komt. Er zijn twee hdmi-uitgangen aanwezig; een voor audio en een voor video. Ook komt de speler met een ethernetpoort, WiFi, bluetooth met LDAC en een usb-poort. De Sony UBP-X800 moet voor de zomer verschijnen voor een prijs die rond de 500 euro ligt.

Lees ook onze review van de Sony UBP-X800.


€ 271,00

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Reacties

  1. frans
    18 januari, 2017 om 11:01

    jammer geen dolby vision

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.