Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony brengt Dolby Vision en Android TV 7.0 naar ZD9-serie lcd tv’s

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2017, 10:57 CategorieLcd en led tv's

Eerder deze week heeft Sony drie nieuwe oled tv’s aangekondigd waardoor de ZD9-serie lcd tv’s die in de herfst van 2016 aangekondigd werden pas op de plaats moeten maken. Maar, dat betekent niet dat Sony deze tv’s links laat liggen. Het Japanse bedrijf komt binnenkort met een grote update waarmee Dolby Vision en Android TV 7.0 toegevoegd worden.

Dolby Vision en Android TV 7.0 voor ZD9-serie

Sony maakte deze week bekend dat de nieuwe A1-serie oled tv’s en de lcd led tv’s in de XE93- en XE94-serie voorzien worden van Android TV 7.0 en Dolby Vision HDR. De ZD9 tv’s die enkele maanden terug op de markt werden gebracht moeten het nog zonder Dolby Vision doen en beschikken over een oudere versie van Android TV.

Vandaag laat Sony weten dat er later dit jaar een grote firmware-update uitgerold zal worden waarmee Dolby Vision-ondersteuning aan de ZD9-modellen toegevoegd wordt. Dit is opvallend aangezien voor Dolby Vision een speciale chip vereist is die dus stiekem al in de tv’s gebouwd zat. Ook krijgen de tv’s ondersteuning voor YouTube HDR, waardoor je YouTube-video’s in HDR kunt bekijken, en wordt Android TV versie 7.0 geïnstalleerd.

De nieuwe features worden waarschijnlijk in losse updates naar de tv’s gebracht. De eerste firmware-update staat voor halverwege 2017 gepland.

Bekijk ook de Sony 2017 oled tv’s en de Sony 2017 lcd led tv’s.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.