Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sharp en Foxconn gaan samen grote lcd tv’s produceren

Geschreven door
Geplaatst op2 januari 2017, 12:24 CategorieLcd en led tv's

Hoewel onze huiskamers niet veel groter worden stijgt de vraag naar tv’s met grotere formaten. Fabrikanten proberen hier natuurlijk op in te springen maar veel fabrieken zijn niet optimaal ingericht voor de massaproductie van grote lcd-panelen met formaten vanaf 60-inch. Sharp en Foxconn bouwen daarom samen een nieuwe fabriek, speciaal voor de grotere panelen.

Sharp en Foxconn hebben samen de joint venture Sakai Display Products opgericht. Dit bedrijf gaat een nieuwe fabriek in China bouwen, puur voor de productie van grotere lcd-panelen die we gaan terugzien in tv’s en monitoren. Volgens beide bedrijven is er vooral in Azië een sterk toenemende vraag naar grotere lcd tv’s en monitoren waar te nemen en daar moet dus zo snel mogelijk op ingespeeld worden.

De fabriek is een zogenaamde Gen 10.5-productiefaciliteit. Dit betekent simpel gezegd dat er nog grotere glassubstraten van de band kunnen rollen, waar vervolgens dan weer lcd-panelen met grotere formaten uitgesneden kunnen worden. Uit één glassubstraat moeten bijvoorbeeld acht panelen van 65-inch gehaald kunnen worden. De nieuwe fabriek moet in 2019 operationeel zijn en de concurrentie met onder meer Samsung aan kunnen gaan.

Lees meer over het verschil tussen een oled tv en een lcd led tv en wat de ideale grootte is voor een nieuwe tv.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.