Samsung voegt Netflix HDR toe aan 2015 smart tv’s

11 januari 2017 1 Minuut 3 Reacties
Samsung-KS9000-review-tizen

Samsung is deze week begonnen met de uitrol van een nieuwe firmware-update voor zijn 2015 smart tv's met HDR-ondersteuning. Deze tv's krijgen middels de update toegang tot Netflix materiaal in high dynamic range.

Het heeft even geduurd maar eigenaren van een 2015 Samsung smart tv met HDR-ondersteuning kunnen binnenkort ook van HDR-content van Netflix genieten. De Koreaanse fabrikant heeft in de Verenigde Staten een update beschikbaar gesteld en de verwachting is dat de update binnen enkele weken ook naar Europa komt.

Naast ondersteuning voor HDR-materiaal van Netflix brengt de update volgens Samsung verbeterde prestaties van de browser en apps, verbeterde stabiliteit en verbeterd gebruik van input-apparaten. Overigens laat Samsung ook weten dat de 2015 smart tv’s van het bedrijf geen update naar Tizen versie 2.0 krijgen. De tv’s hebben al wel een update gekregen die onder de motorkap een aantal verbeteringen doorvoert maar nieuwe functies binnen Tizen hoeven bezitters van de tv’s dus niet te verwachten.

Bekijk ook de lcd tv’s die Samsung voor dit jaar aangekondigd heeft in het 2017 home cinema overzicht.

Reacties (3)