Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung introduceert HW-MS750, HW-MS650, en HW-MS6500 soundbars

Geschreven door
Geplaatst op17 januari 2017, 12:36 CategorieLuidsprekers

Tijdens CES 2017 introduceerde Samsung verschillende nieuwe av-producten, waaronder de H7 speaker, de UBD-M9500 Ultra HD Blu-ray speler en de HW-MS750 soundbar. De HW-MS750 is echter niet de enige soundbar die Samsung dit jaar op de markt brengt. De Koreaanse fabrikant komt ook met de HW-MS650 en HW-MS6500, plus de opvallende Bass+ subwoofer.

Update: Bekijk ook de complete Samsung 2017 soundbar line-up.

Samsung 2017 soundbars

Samsung brengt in 2017 de HW-MS750, HW-MS650 en HW-MS6500 soundbars op de markt, samen met de Bass+ subwoofer. Het topmodel is de HW-MS750, de eerste soundbar van Samsung waarbij de subwoofer in de langwerpige speaker zelf verwerkt zit.  De eerder aangekondigde UHQ 32-bit technologie met geavanceerde algoritmen moet ervoor zorgen dat de lage tonen strak en nauwkeurig weergegeven worden. Volgens Samsung levert de MS750 een indrukwekkende surround-ervaring dankzij vernieuwde drivers, waarvan enkele units de audio over het hoofd van de luisteraar moeten sturen. Er is echter geen ondersteuning voor Dolby Atmos aanwezig.

Samsung heeft ook de gebruikservaring verder verbeterd. Zo kunnen alle gekoppelde apparaten middels de meegeleverde Smart Remote Control bediend worden en kun je voortaan de soundbar direct aan de tv bevestigen, met of zonder nieuwe muurbeugel. De soundbar en tv kunnen tegelijkertijd aan- of uitgezet worden door beide apparaten middels een speciale stroomkabel te koppelen. De soundbar krijgt hierdoor zijn stroom van de tv, wat het aantal kabels achter de tv weer wat reduceert.

De HW-MS650 en HW-MS6500 zijn qua specificaties hetzelfde en moeten het ten opzichte van de HW-MS750 zonder de naar boven wijzende tweeters stellen. De MS6500 is een gebogen variant, die perfect bij de gebogen tv’s van het bedrijf moet passen. De MS650 is een rechthoekige variant.

Hoewel alledrie de soundbars zelf al voldoende lage tonen moeten geven, biedt Samsung de Bass+ subwoofer als optionele toevoeging. Wellicht de meest interessante feature van deze speaker is dat je hem kunt bekleden in verschillende kleuren. Zo kun je de subwoofer in je interieur laten opgaan.

Lees ook onze Samsung HW-MS650 review.

Prijs en beschikbaarheid

Over de prijzen van de nieuwe soundbars is nog niets bekend. Alledrie de modellen moeten in jet voorjaar van 2017 naar Nederland komen.

Een overzicht van alle producten die Samsung in 2017 naar Nederland brengt, waaronder de lcd led tv’s, vind je in het 2017 home cinema overzicht.  • Delen:

Reacties

  1. Pieter
    29 juni, 2017 om 19:02

    Ik ga de Qled tv (55 inch) aanschaffen van Samsung.
    Nu wil ik ook een soundbar zonder subwoofer. De hw-ms650 is een optie maar het liefste ga ik voor de hw-ms750.
    Kun je mij vertellen wanneer deze in de winkel ligt ?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.