Samsung gaat mogelijk tv-panelen van LG Display kopen

04 januari 2017 1 Minuut 1 Reacties
samsung QLED TV 2

Samsung heeft vandaag een nieuwe serie tv's onder de naam QLED gepresenteerd, maar dat was niet het enige opvallende dat het Koreaanse bedrijf te melden had. Samsung laat namelijk weten momenteel gesprekken te voeren met LG Display voor de levering van lcd-panelen voor lcd led tv's.

LG Display is een onderdeel van LG en zoals je wellicht weet is de relatie tussen LG en Samsung er een die met name in het teken staat van elkaar zoveel mogelijk in de weg zitten. Dit heeft in de afgelopen jaren al geresulteerd in menig rechtszaak. Toch is Samsung nu in gesprek met LG Display, zo laat Hyun-suk, hoofd van de Samsung-televisieafdeling, tegenover het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap weten.

In december maakten twee leveranciers van lcd-panelen voor Samsung tv’s bekend te stoppen met de leveringen aan het Koreaanse bedrijf. Het Taiwanese Hon Hai (Foxconn) en Sharp gaan zich meer focussen op panelen voor Sharp zelf zodat het bedrijf een groter marktaandeel kan bewerkstelligen. Dit zorgt ervoor dat Samsung op zoek moet naar een andere leverancier en LG Display is één van de grootste fabrikanten. Mogelijk krijgen we dus binnenkort Samsung tv’s met een lcd-paneel van LG te zien.

Reacties (1)