Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung gaat mogelijk tv-panelen van LG Display kopen

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2017, 13:09 CategorieLcd en led tv's

Samsung heeft vandaag een nieuwe serie tv’s onder de naam QLED gepresenteerd, maar dat was niet het enige opvallende dat het Koreaanse bedrijf te melden had. Samsung laat namelijk weten momenteel gesprekken te voeren met LG Display voor de levering van lcd-panelen voor lcd led tv’s.

LG Display is een onderdeel van LG en zoals je wellicht weet is de relatie tussen LG en Samsung er een die met name in het teken staat van elkaar zoveel mogelijk in de weg zitten. Dit heeft in de afgelopen jaren al geresulteerd in menig rechtszaak. Toch is Samsung nu in gesprek met LG Display, zo laat Hyun-suk, hoofd van de Samsung-televisieafdeling, tegenover het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap weten.

In december maakten twee leveranciers van lcd-panelen voor Samsung tv’s bekend te stoppen met de leveringen aan het Koreaanse bedrijf. Het Taiwanese Hon Hai (Foxconn) en Sharp gaan zich meer focussen op panelen voor Sharp zelf zodat het bedrijf een groter marktaandeel kan bewerkstelligen. Dit zorgt ervoor dat Samsung op zoek moet naar een andere leverancier en LG Display is één van de grootste fabrikanten. Mogelijk krijgen we dus binnenkort Samsung tv’s met een lcd-paneel van LG te zien.

  • Delen:

Reacties

  1. Audiofreak1
    04 januari, 2017 om 18:14

    Eindelijk een verstandige keuze, hopelijk IPS panelen! Kan de verkoop weer omhoog want die was afgelopen jaar dramatisch slecht. Klanten zagen het verschil met LG, betere kleuren, uitstekende kijkhoek. Ben benieuwd.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.