Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung en LG brengen HLG HDR naar 2016 tv’s

Geschreven door
Geplaatst op12 januari 2017, 17:40 CategorieLcd en led tv's

Tijdens CES 2017 werd al duidelijk dat diverse fabrikanten ondersteuning voor Hybrid Log Gamma (HLG) naar de nieuwste tv’s zouden brengen. Onder meer Sony, Panasonic, Samsung en LG lieten weten de 2017 tv-series hiermee uit te rusten. Gelukkig blijven de tv’s die momenteel in de winkels liggen niet ver achter.

HLG-ondersteuning voor 2016 tv’s

Samsung en LG hebben deze week laten weten dat de tv’s die in 2016 gelanceerd zijn een firmware-update kunnen verwachten waarmee ondersteuning voor Hybrid Log Gamma toegevoegd wordt. Dit betekent dat de tv’s tv-uitzendingen in HLG HDR weer kunnen geven.

HLG is een HDR-standaard die speciaal ontwikkeld is voor tv-uitzendingen. Digitale tv-providers hebben maar weinig bandbreedte tot hun beschikking en om dan zowel een HDR- als een SDR-signaal te versturen zou teveel ruimte kosten. HLG is hiervoor de oplossing want deze standaard combineert SDR en HDR in één signaal. De compatibele tv kan het HDR-signaal weergeven, een tv die niet compatibel is geeft het SDR-signaal weer.

Nagenoeg alle tv’s met HDR-ondersteuning die begin dit jaar aangekondigd zijn beschikken standaard over ondersteuning voor Hybrid Log Gamma. Onder meer de nieuwe QLED tv’s van Samsung en de nieuwste oled tv’s van LG zijn hiermee uitgerust.

Een overzicht van alle producten die in 2017 op de markt verwacht worden vind je in het 2017 home cinema overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.