Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Samsung bouwt Chromecast-achtige functie in nieuwe televisies’

Geschreven door
Geplaatst op1 januari 2017, 22:57 CategorieSmart tv's

Samsung zal tijdens CES 2017, dat donderdag begint, een aantal televisies laten zien met nieuwe functies, die aan Chromecast van Google doen denken. Streamen vanaf een tablet of telefoon wordt zo veel makkelijker gemaakt, en er is geen dongle meer voor nodig.

Streamen via app

Dat meldt Variety. Dit blad heeft een app ontdekt die Samsung waarschijnlijk net iets te vroeg online heeft gezet. Die app is in grote lijnen te vergelijken met de Chromecast-app. Variety brengt het verschijnen van deze app in verband met de CES. Samsung heeft de gewoonte om op deze beurs in Las Vegas altijd een paar nieuwe televisies aan te kondigen.

Smart View

De nieuwe streamingfunctie wordt ondergebracht in de Smart View-app die Samsung al jaren in zijn smart-tv’s bouwt. Verschillende streamingdiensten kunnen direct vanuit de app naar het grote scherm worden gebracht, zonder dat er nog randapparatuur nodig is. De app is zowel voor Androidtelefoons als voor iOS te krijgen. Voor iOS is de app al beschikbaar en eigenaren van een Samsung smart tv kunnen die nu al gebruiken.

YouTube

In de app is het niet alleen mogelijk om diensten als Hulu, Amazon, TV Plus en YouTube direct naar het televisiescherm te streamen. Ook is de mogelijkheid ingebouwd om de tablet of telefoon waar de Smart View-app op staat, als een afstandsbediening te gebruiken.

CES 2017

CES 2017 begint donderdag. Hier kun je alvast lezen wat je ervan kunt verwachten op homecinema-gebied.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.