Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Review: Oculus Rift + Touch Controllers

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2017, 11:25 CategorieAccessoire reviews

Een tijdje terug hebben we uitgebreid gekeken naar de Sony PlayStation VR headset voor de PlayStation 4 maar er zijn meer bedrijven die vol inzetten op virtual reality. Deze week hebben we de veelbesproken Oculus Rift virtual reality-headset in combinatie met de Touch Controllers uitgebreid getest op Wearables Magazine, en die review willen we ook de bezoekers van Homecinema Magazine niet onthouden.

Review Oculus Rift + Touch

De Oculus Rift is een virtual reality-bril, voorzien van moderne technieken om je helemaal uit de echte wereld te halen en te houden. De headset werkt twee oled-displays in een headset, sensoren en controllers om een virtuele wereld te creëren en jou als gebruiker hierbinnen te laten bewegen en acteren.

Wie alleen de Rift koopt betaalt 699 euro. Daarvoor krijg je de headset, één sensor, en een Xbox One Controller. Daarmee kan je aan de slag, maar dan enkel zittend. Met slechts een sensor kan je immers geen ‘room-scale’ VR beleven. Bovendien maakt het gebruik van de Xbox One Controller het niet echt mogelijk om ondergedompeld te worden in VR, het blijft dan een (indrukwekkende) console ervaring met 360 graden graphics.

Kies dus zeker voor de Rift + Touch, een combinatie die je 898 euro kost. Naast de twee Touch Controllers krijg je immers ook een tweede sensor. Daarmee kan je wel room-scale VR beleven, met andere woorden je kunt een speelterrein afbakenen waarin je vrij kan bewegen. En de Touch Controllers geven je twee handen in VR. Wie echt voor de beste ervaring wil gaan koopt best nog een derde sensor, over het waarom hebben we het later.

Lees verder

Onze ervaringen met deze vr-headset lees je in de uitgebreide review van de Oculus Rift + Touch op WearablesMagazine.nl.

 • Delen:

Reacties

 1. Peter vb
  17 januari, 2017 om 14:17

  Gekke review. Wat heb je gedaan of gespeeld? Was het realistisch of duizelingwekkend. Is het beeld scherp en heb je veel ruimte nodig? Hoe vond je het überhaupt een raad je het ons aan?

  • Martijn Chel
   17 januari, 2017 om 14:18

   Wat bedoel je met gekke review? Heb je het linkje naar de volledige review gevolgd? 🙂

   • Peter vb
    17 januari, 2017 om 14:49

    Ah, ik was gestopt met de zin ‘ later meer’. Maar staat boven toch echt review en heb bij jou niet eerder een review gelezen dat ik verder moet lezen op een andere site. Had je m net zo goed hier helemaal kunnen plaatsen zoals gebruikelijk. Maar zal wel aan mij liggen.

   • Martijn Chel
    17 januari, 2017 om 16:06

    Klopt, maar dat doen we soms wel hoor. Er zit ook een reden achter; VR is eigenlijk een onderwerp op Wearables Magazine maar omdat het hardware is en we dat hier ook weleens meenemen linken we er in een artikel naartoe. Puur zodat onze bezoekers het ook zien. Het hele artikel dupliceren doen we liever niet.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.