Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Prijzige maar indrukwekkende Sony VPL-VZ1000ES projector getoond in video

Geschreven door
Geplaatst op13 januari 2017, 11:28 CategorieProjectors

Afgelopen week presenteerde Sony tijdens CES 2017 de VPL-ZV1000ES, een short throw-projector met een indrukwekkend prijskaartje. Dit model kost zo’n 25.000 dollar maar daarvoor krijg je op een afstand van 20 centimeter wel een beeld met een diagonaal van maar liefst 100-inch. Maar, dat is niet alles, zo wordt getoond in onderstaande video.

De collega’s van Screen Innovations hebben een video online gezet waarin de Sony VPL-ZV1000ES uitgelicht wordt. De projector is voorzien van een helderheid van 2.500 Lumens, gerealiseerd door een SXRD-panel en een Z-Phosphor laserlamp. We zien onder meer het wat de lastertechnologie precies inhoudt, welk voordeel je van de hogere helderheid hebt en de features waarover de projector beschikt. Ook wordt het Black Diamond Zero Edge-scherm getoond. Hiermee behaal je een optimaal contrast en zou de invloed van omgevingslicht tot een minimum beperkt moeten worden.

De nieuwe VPL-VZ1000ES projector kan Ultra HD-materiaal, 3D-materiaal en HDR-materiaal weergeven, maar de meest opvallende feature is de mogelijkheid om middels een laserlamp een 100-inch beeld op een afstand van maar 20 centimeter weer te geven. Volgens Sony maakt dit de projector een veel interessantere keuze voor veel meer huishoudens. Je kunt de projector op een tafel zetten, aan het plafond hangen of zelfs achter een scherm plaatsen voor ‘rear projection’.

  • Delen:

Reacties

  1. Peter vb
    13 januari, 2017 om 13:25

    Hier wordt je toch blij van. Dit gaat nog veel sneller als gedacht. In twee jaar tijd van 50.000€ naar een kleinere betere mooiere short throw projector met 100inch,van onder de 25.000€. Stel je nu eens zo’n vier vijf jaar verder voor als andere merken hier zich ook op gaan storten. Wat zeker gaat gebeuren. Dan is het over met de conventionele tv’s.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.