Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips voegt in de VS Dolby Vision toe aan lcd led tv’s

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2017, 18:04 CategorieLcd en led tv's

Ook Philips heeft van zich laten horen tijdens CES 2017 maar het nieuwste van dit merk is voor ons Nederlanders wat minder interessant. Philips is in de VS namelijk onderdeel van P&F UFA en niet van TP Vision. Wat er dus in de VS gepresenteerd wordt verschijnt niet zomaar ook in Nederland. Maar, toch is het interessant om de ontwikkelingen van de Philips-producten te bekijken.

Philips tv’s met brede HDR-ondersteuning

Philips heeft deze week in de VS 10 nieuwe modellen in drie nieuwe series gepresenteerd die beschikken over ondersteuning voor Dolby Vision HDR. Vorig jaar was LG één van de weinige (grote) fabrikanten die Dolby Vision ondersteunde en dit jaar zien we dan ook Sony en hilips de stap richting de HDR-standaard zetten. Het grote voordeel van Dolby Vision is dat de afstelling van het HDR-effect per frame of per scene bepaald kan worden.

Ultra HD Blu-ray speler

In de VS wordt ook een nieuwe Ultra HD Blu-ray speler uitgebracht; de BDP7502. deze speler biedt vanzelfsprekend ondersteuning voor Ultra HD Blu-ray discs en HDR10-content. Middels een firmware-update zal later dit jaar ook ondersteuning voor Dolby Vision toegevoegd worden. Volgens Philips zijn er momenteel 80 films in Dolby Vision HDR te bekijken, vooral via streamingdiensten. Later dit jaar worden ook de eerste Ultra HD Blu-ray discs met de HDR-standaard van Dolby verwacht.

Wil je meer weten over de tv’s die Philips in de VS uitbrengt, dan verwijzen we je naar dit artikel. Later dit jaar zal ook TP Vision een nieuwe line-up lcd led tv’s voor de Europese markt aankondigen.

  • Delen:

Reacties

  1. Adonis
    15 januari, 2017 om 1:27

    Gaat de nieuwe Philips 901F Oled tv ook dolby vision ondersteunen? Het is hun flagship tv dus ik zou denken van wel?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.