Philips voegt in de VS Dolby Vision toe aan lcd led tv’s

05 januari 2017 1 Minuut 1 Reacties
philips-tv-2017-vs

Philips heeft deze week in de VS 10 nieuwe modellen in drie nieuwe series gepresenteerd die beschikken over ondersteuning voor Dolby Vision HDR.

Vorig jaar was LG één van de weinige (grote) fabrikanten die Dolby Vision ondersteunde en dit jaar zien we dan ook Sony en hilips de stap richting de HDR-standaard zetten. Het grote voordeel van Dolby Vision is dat de afstelling van het HDR-effect per frame of per scene bepaald kan worden.

Ultra HD Blu-ray speler

In de VS wordt ook een nieuwe Ultra HD Blu-ray speler uitgebracht; de BDP7502. deze speler biedt vanzelfsprekend ondersteuning voor Ultra HD Blu-ray discs en HDR10-content. Middels een firmware-update zal later dit jaar ook ondersteuning voor Dolby Vision toegevoegd worden. Volgens Philips zijn er momenteel 80 films in Dolby Vision HDR te bekijken, vooral via streamingdiensten. Later dit jaar worden ook de eerste Ultra HD Blu-ray discs met de HDR-standaard van Dolby verwacht.

Wil je meer weten over de tv’s die Philips in de VS uitbrengt, dan verwijzen we je naar dit artikel. Later dit jaar zal ook TP Vision een nieuwe line-up lcd led tv’s voor de Europese markt aankondigen.

Reacties (1)