Philips tv’s tot en met 2020 gemaakt door TP Vision

02 januari 2017 1 Minuut 3 Reacties
Philips-901F-oled-tv

Al een paar jaar worden de Philips tv's die we in de winkels tegenkomen niet meer door Philips zelf geproduceerd en verkocht maar door TP Vision. Deze samenwerking is deze week verlengd waardoor we tot en met 2020 tv's van TP Vision met het merk van Philips kunnen kopen.

In 2011 lieten Philips en TPV Technology weten een joint venture op te richten voor de aan televisie gerelateerde producten van Philips. Het Nederlandse bedrijf had een belang van 30 procent in deze joint venture maar verkocht in 2014 het aandeel waardoor het Eindhovense bedrijf volledig uit de televisiemarkt stapte. Inmiddels is TPV Technology dus volledig eigenaar maar een groot deel van de beeldtak wordt nog altijd door Nederlanders en vanuit Nederland aangestuurd.

TP Vision is verantwoordelijk voor diverse aan tv gerelateerde producten, waaronder natuurlijk de televisies zelf maar ook software voor tv’s en accessoires. Het bedrijf mag Philips tv’s in onder meer Azië en Europa uitbrengen, maar de merkrechten voor de VS en Canada liggen bij een andere partij. Eind vorig jaar bracht TP Vision de eerste Philips oled tv op de Nederlandse markt. Dit 55-inch model draait net als de andere Philips smart tv’s op Android TV en beschikt over Ambilight-verlichting.

Reacties (3)