Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips tv’s tot en met 2020 gemaakt door TP Vision

Geschreven door
Geplaatst op2 januari 2017, 23:57 CategorieLcd en led tv's

Al een paar jaar worden de Philips tv’s die we in de winkels tegenkomen niet meer door Philips zelf geproduceerd en verkocht maar door TP Vision. Deze samenwerking is deze week verlengd waardoor we tot en met 2020 tv’s van TP Vision met het merk van Philips kunnen kopen.

In 2011 lieten Philips en TPV Technology weten een joint venture op te richten voor de aan televisie gerelateerde producten van Philips. Het Nederlandse bedrijf had een belang van 30 procent in deze joint venture maar verkocht in 2014 het aandeel waardoor het Eindhovense bedrijf volledig uit de televisiemarkt stapte. Inmiddels is TPV Technology dus volledig eigenaar maar een groot deel van de beeldtak wordt nog altijd door Nederlanders en vanuit Nederland aangestuurd.

TP Vision is verantwoordelijk voor diverse aan tv gerelateerde producten, waaronder natuurlijk de televisies zelf maar ook software voor tv’s en accessoires. Het bedrijf mag Philips tv’s in onder meer Azië en Europa uitbrengen, maar de merkrechten voor de VS en Canada liggen bij een andere partij. Eind vorig jaar bracht TP Vision de eerste Philips oled tv op de Nederlandse markt. Dit 55-inch model draait net als de andere Philips smart tv’s op Android TV en beschikt over Ambilight-verlichting.

 • Delen:

Reacties

 1. RW. Vink
  25 mei, 2018 om 17:22

  Sinds 2014 in het bezit van een Philps TV gefabriceerd door TPV onder Philips merknaam.
  Tgv aanhoudende softwareklachten (details te veel om te beschrijven) heeft Philips tussen 2014 en 2016 tot 5x deze tv’s vervangen door een nieuw exemplaar.
  Alle softwarefouten zijn nog steeds aanwezig ook in de 5e tv.
  Van updates is niet duidelijk waar ze voor dienen.
  Geen enkele fout is opgelost.
  De 3 meest storende fouten zijn: bevriezen van het beeld en geluid en het niet reageren op afstandsbediening naast het bericht dat er geen module aanwezig is.
  Alleen een hade reset helpt dan en dat meerdere keren per week.
  Beeldkwaliteit is mooi maar de ergernis groter.
  De volgende tv wordt geen Philips meer. Weet u wat dat betekent voor iemand die 40 jaar Philips achter zich heeft en ALTIJD alleen maar Philips kocht?

 2. Jan Tol
  22 augustus, 2020 om 19:03

  Ik ben het volkomen met de mening hierboven eens. Ook mijn veel te dure philips voldoet voor geen meter. Gaat nu voor de 3e keer in 6 jaar een nieuw moederbord in. En nu maar hopen dat ie de 10 jaar haalt.
  Er is alleen maar naar gekeken.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.