Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips tv’s tot en met 2020 gemaakt door TP Vision

Geschreven door
Geplaatst op2 januari 2017, 23:57 CategorieLcd en led tv's

Al een paar jaar worden de Philips tv’s die we in de winkels tegenkomen niet meer door Philips zelf geproduceerd en verkocht maar door TP Vision. Deze samenwerking is deze week verlengd waardoor we tot en met 2020 tv’s van TP Vision met het merk van Philips kunnen kopen.

In 2011 lieten Philips en TPV Technology weten een joint venture op te richten voor de aan televisie gerelateerde producten van Philips. Het Nederlandse bedrijf had een belang van 30 procent in deze joint venture maar verkocht in 2014 het aandeel waardoor het Eindhovense bedrijf volledig uit de televisiemarkt stapte. Inmiddels is TPV Technology dus volledig eigenaar maar een groot deel van de beeldtak wordt nog altijd door Nederlanders en vanuit Nederland aangestuurd.

Bekijk ook  Philips 2018 lcd led tv line-up, met PUS8503 topmodellen

TP Vision is verantwoordelijk voor diverse aan tv gerelateerde producten, waaronder natuurlijk de televisies zelf maar ook software voor tv’s en accessoires. Het bedrijf mag Philips tv’s in onder meer Azië en Europa uitbrengen, maar de merkrechten voor de VS en Canada liggen bij een andere partij. Eind vorig jaar bracht TP Vision de eerste Philips oled tv op de Nederlandse markt. Dit 55-inch model draait net als de andere Philips smart tv’s op Android TV en beschikt over Ambilight-verlichting.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.