Philips smart tv’s gaan reclame in menu’s tonen

25 januari 2017 1 Minuut 2 Reacties
philips-65pus7601-review-android-tv-1

Gebruikers van een Philips smart tv kunnen binnenkort advertenties op hun televisie verwachten. TP-Vision, fabrikant van Philips tv's, heeft laten weten te beginnen met het tonen van reclame in menu's van nagenoeg alle modellen.

Advertenties op Philips smart tv’s

TP-Vision is een samenwerking met het Amsterdamse bedrijf Improve Digital aangegaan voor het tonen van advertenties op smart tv’s van Philips. De advertenties worden in menu’s van het smart tv-platform, bijvoorbeeld Android TV, getoond. Op dit moment krijgen smart tv’s uit 2013 al een update waarmee reclame aan het smart tv-platform toegevoegd wordt. Nieuwere modellen moeten later voorzien worden van een update.

Ook Samsung volgt waarschijnlijk

Het is momenteel echter nog bekend hoe opdringerig of hoe groot de advertenties zijn. Wel laat het bedrijf weten de reclame in de toekomst de personaliseren door te kijken naar het kijkgedrag van de gebruiker. Improve Digital spreekt zelf van een ‘frictieloze advertentie-ervaring’ en wil de adverteerder weer dichterbij de consument brengen. Ook Samsung zou met het bedrijf in gesprek zijn voor het tonen van advertenties op zijn smart tv’s.

Reacties (2)