Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips onthult BDP7520 Ultra HD Blu-ray speler met Dolby Vision

Geschreven door
Geplaatst op11 januari 2017, 11:06 CategorieBlu-ray

In Nederland wachten we nog steeds op de eerste Ultra HD Blu-ray speler die onder de merknaam van Philips uitgebracht wordt, maar in de VS zijn ze al toe aan het tweede model. Philips USA heeft deze week de nieuwe BDP7502 Ultra HD Blu-ray speler met ondersteuning voor Dolby Vision aangekondigd.

In 2017 gaan we meer Ultra HD Blu-ray spelers zien dan afgelopen jaar. In 2016 waren het alleen Panasonic en Samsung die modellen lanceerden. Dit jaar komen daar onder meer LG en Sony bij. In de VS is Philips ook al een speler in die markt en dit jaar wordt de BDP7502 aan het assortiment toegevoegd.

De Philips BDP7502 beschikt net als de Oppo UDP-203 over ondersteuning voor Dolby Vision. Dit betekent dat het apparaat content met de HDR-standaard van Dolby weer kan geven. Op dit moment zijn er nog geen Ultra HD Blu-ray discs met Dolby Vision in de winkels te vinden maar volgens Dolby komt daar begin 2017 verandering in.

Daarnaast beschikt de BDP7502 over het Rec.2020 kleurbereik, ondersteuning voor HDR10 en natuurlijk Ultra HD-weergave. Ook heb je via de speler toegang tot 4K-content van Nwtflix en YouTube. Achterop zien we twee hdmi-poorten terug; een voor audio en een voor video. In de VS wordt de BDP7502 gelanceerd voor 300 dollar. Voor 50 dollar minder kun je de BDP5502 kopen, een versie zonder Dolby Vision.

 • Delen:

Reacties

 1. frans
  12 januari, 2017 om 9:42

  Nou test hem maar zou ik zeggen en wat heeft hij zoal aan boord dan hoor ik wel of het wat is

 2. Swoopp
  22 november, 2017 om 9:16

  Is het al bekend wanneer deze speler naar nederland komt?

  En is er al een lineup voor 2018.
  Wil wel weten of er al schot zit in dolby vision op de bluray spelers

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.