Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic lanceert DMP-UB404 Ultra HD Blu-ray speler

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2017, 12:01 CategorieBlu-ray

Panasonic zet vol in op de nieuwste technieken. De Japanse fabrikant introduceerde eerder vandaag de TX-65EZW1004 oled tv en komt ook met alweer zijn derde Ultra HD Blu-ray speler. De DMP-UB404 komt met veel van de functies die we van het topmodel van vorig jaar kennen, de DMP-UB900.

Panasonic DMP-UB404 Ultra HD Blu-ray speler

De Panasonic DMP-UB404 is een volwaardige en complete Ultra HD Blu-ray speler. Het apparaat kan vanzelfsprekend met Ultra HD Blu-ray discs overweg, ondersteunt 4K streamingdiensten, kan HDR-materiaal weergeven en ondersteunt de nieuwste BT.2020-standaard voor een groot kleurbereik. Opvallend is echter dat Panasonic ook voorbereiding voor de hoge 8K Ultra HD-resolutie heeft toegevoegd maar hoe precies laat het bedrijf nog niet weten.

Voor meer flexibiliteit en gemak is de DMP-UB404 uitgerust met twee HDMI-uitgangen. Door het video- en audiosignaal te scheiden, worden beeld en geluid duidelijker en nauwkeuriger overgebracht. Daarnaast kun je een receiver koppelen die nog niet met ondersteuning voor Ultra HD of HDR is uitgerust. De DMP-UB404 ondersteunt ook hoge-resolutie audioformaten zoals WAV, FLAC, ALAC en DSD, naast het populaire 4K Video on Demand (VOD).

panasonic-dmp-ub404

De DMP-UB404 is uitgerust met een 4K-engine: de HCX (Hollywood Cinema Experience) Processor voor Ultra HD Blu-ray. Deze processor beschikt over dezelfde beeldverwerkingscapaciteiten als de DMP-UB900 en UB700 Ultra HD Blu-ray-spelers, die vorig jaar werden geïntroduceerd. De DMP-UB404 beschikt ook over een originele 4K Direct Chroma up-scaling-functie, zodat deze speler 2K-beelden in 4K Ultra HD-kwaliteit kan weergeven.

Het kenmerkende warme geluid van een buisversterker wordt gesimuleerd door de DMP-UB404. Je hebt de keuze uit zes verschillende typen geluid, onder andere afkomstig van vacuümbuizen met 96-kHz/192-kHz up-sampling. Alles is verpakt in een compacte body voorzien van het 3D Glass Cut Design van Panasonic.

Bekijk ook  Samsung neemt persoonlijke smart tv-diensten mee naar CES 2017

DMP-UB404 features

 • Ultra HD Blu-ray-weergave (4K)
 • HCX-processor voor Ultra HD Blu-ray
 • 4K Direct Chroma up-scaling
 • 4K 60p/50p-uitvoer
 • Multi Content 4K up-scaling
 • Full HD 3D Blu-ray Disc-weergave
 • Voorgeprogrammeerde beeldtypen
 • TWIN HDMI PURE AV (Twin geïsoleerde uitvoer)
 • High Clarity Sound Premium
 • HDMI Low Clock Jitter Process
 • Digital Tube Sound met up-sampling
 • Hoge-resolutie audioweergave (DSD (2,8 MHz/5,6 MHz), ALAC, FLAC, WAV)
 • 192-kHz/96-kHz Surround Re-master
 • Ondersteunt 4K VOD
 • 4K Networking (4K Video/4K JPEG-weergave)
 • Internetapps
 • Network Drive Access
 • Weergave vanaf externe HDD
 • Spiegelen van smartphone/tablet
 • Webbrowser
 • Ingebouwd wireless LAN
 • Quick Start
 • Achtergrond voor het startscherm
 • VIERA Link
 • 3D Cut Design
 • Compact ontwerp

Nog meer spelers

Panasonic Benelux heeft er nog niets over bekendgemaakt maar in andere landen zijn ook de DMP-UB300 en DMP-UB310 aangekondigd. De DMP-UB300 moet het doen zonder WiFi (wel ethernet), heeft maar één hdmi-uitgang en heeft geen optische output. De DMP-UB310 voegt daar WiFi aan toe. Hieronder vind je een overzicht van alle modellen.

 • DMP-UB300: HCX processor, 1 HDMI output, geen Wifi, geen optical out
 • DMP-UB310: Plus Wifi
 • DMP-UB404: 2 HDMI outputs voor audio/video, en High Clarity Sound Premium met optical out
 • DMP-UB700: 4K High Precision Chroma processor, Ultra HD Premium certificaat, en front-loading SD kaartlezer
 • DMP-UB900: THX certificaat, 7.1 analoge audio output, afstandsbediening met baclight

Prijs en beschikbaarheid

De Panasonic DMP-UB404 moet in het voorjaar van 2017 naar Nederland komen. De prijs is nog niet bekendgemaakt.

Een overzicht van alle producten die Panasonic in 2017 naar Nederland en België brengt, waaronder de nieuwe tv’s, vind je in het 2017 home cinema overzicht.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.