Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ook Tidal biedt hi-res streaming aan: Tidal Master

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2017, 19:03 CategorieStreamingdiensten

Muziekdienst Tidal heeft in Las Vegas een interessante nieuwe feature gepresenteerd: Tidal Master. Dankzij deze toevoeging hebben abonnees van het HiFi-pakket van Tidal toegang tot opnames in masterkwaliteit.

In het huidige HiFi-abonnement van Tidal heb je als abonnee muziekbestanden in ten hoogste FLAC (44.1kHz / 16-bit), maar daar komt verandering in. Dankzij Tidal Master is er nu ook 96 kHz / 24-bit weergave te realiseren. MQA, de hi-res technologie van Meridian, moet dat mogelijk gaan maken. MQA ofwel Master Quality Authenticated maakt hi-res heel compact, zodat -bijvoorbeeld- een muziekdienst als Tidal het aan kan bieden.

Hi-res bibliotheek

Vanaf de lancering zal Tidal Master beperkt zijn tot de desktop app van de muziekdienst. MQA maakt het ook voor mobiele weergave mogelijk om hi-res weer te geven, maar dat is voor een later moment. Ook zal niet direct de volledige muziekbibliotheek in Master-kwaliteit beschikbaar zijn, maar worden er mondjesmaat artiesten en labels toegevoegd. Wel weten we dat onder meer David Bowie, The Eagles, Fleetwood Mac en natuurlijk Tidal mede-eigenaren Beyoncé, Jay-Z en Coldplay in hi-res te benaderen zijn. Ook de volledige catalogus van Warner Music Group is vanaf de lancering beschikbaar.

Tidal heeft momenteel ruim 4 miljoen abonnees wereldwijd (Spotify zo’n 30 miljoen). Geruchten rond de lancering van Tidal deze week stellen dat de muziekdienst niet de enige is om hi-res streaming aan te kondigen. Naar verwachting zullen meer muziekdiensten op de hi-res bandwagon springen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.