Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo presenteert TX-SR373 A/V-receiver met AccuEQ Room Calibration

Geschreven door
Geplaatst op18 januari 2017, 20:14 CategorieReceivers

Onkyo komt met een TX-SR373 5.1-kanaals A/V-receiver met smart-functies. De Japanse fabrikant wil daarmee gebruikers ook in kleinere ruimten een echte theaterervaring bieden.

Onkyo TX-SR373

De belangrijkste high-end functie die we volgens Onkyo nog nooit eerder zagen op een instapmodel met deze prijs, is de AccuEQ Room Calibration-technologie. Deze technologie meet en corrigeert de speaker afstanden, crossovers en frequenties op verschillende luisterposities voor een de beste surround-weergave, waarbij de grootte van de kamer dus niet uitmaakt.

Volgens Onkyo is het apparaat gemakkelijk te gebruiken en aan te sluiten en richt het zich op een hoogstaande weergave van muziek, games en televisie, alsmede soundtracks van films. De TX-SR373 moet de gebruiker zowel op het gebied van stereo als surround-sound een authentieke ervaring bieden. De surround-sound wordt ondersteund door DTS-HD Master Audio en Dolby TrueHD, met discrete analoge amplificatie van 135 Watt per kanaal voor betere dynamiek en genoeg kracht om een boekenplank- of micro speakersysteem aan te sturen.

Bluetooth en Advanced Music Optimizer

De receiver maakt gebruikt van de meest recente Bluetooth-technologie, om je van een app afkomstige audio direct van een mobiel apparaat of laptop naar je home cinema-set te sturen. Voor het streamen van audio via Bluetooth is ook Advanced Music Optimizer beschikbaar; een DSP-programma dat compressed audio (zoals bijvoorbeeld MP3/AAC/WMA-bestanden die worden afgespeeld vanaf een USB-stick) een stuk rijker moet doen klinken. Daarnaast moeten ook de verschillende luistermodi het geluid verbeteren. Zo is er een direct-modus speciaal voor hoogstaande bronnen als SACD via HDMI.

Randapparatuur als spelcomputers, mediaspelers en Blu-ray-spelers kunnen worden aangesloten via de HDMI-ingangen, die HDR10, HDCP 2.2, en 4K/60p video ondersteunen. De receiver linkt met een enkele kabel naar het display, om zo onzichtbaar mogelijk in je AV-meubel terug te komen. Er zijn ook video-inputs voor oudere apparaten zoals VCR-spelers, plus een AM/FM radio tuner en een afstandsbediening.

De Onkyo TX-SR373 wordt in Nederland uitgebracht voor een prijs van 349 euro.

Lees meer over het instellen van je AV-receiver.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.