Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Nintendo Switch zal veel meer verkocht worden dan de Wii U’

Geschreven door
Geplaatst op23 januari 2017, 9:54 CategorieGaming

Een marktonderzoeker heeft naar buiten gebracht dat de Nintendo Switch veel beter verkocht zal worden dan de Wii U van het bedrijf. In 2020, over drie jaar, zouden er veertig miljoen verkochte exemplaren moeten zijn — en dat zou drie keer meer zijn dan de verkoopaantallen van de Wii U.

‘De Nintendo Switch wordt geen flop’

Het consulting- en marktonderzoeksbureau DFC heeft zijn verwachtingen over het verkoopsucces van de Nintendo Switch naar buiten gebracht. Het bedrijf verwachten dat de Switch in 2020, over drie jaar, zo’n veertig miljoen keer verkocht zal zijn. Mochten de beste mensen van dit bureau daarin gelijk krijgen, dan zal die console drie keer zo goed verkocht zijn dan de Wii U. Die heeft in vier jaar tijd iets meer dan dertien miljoen verkochte exemplaren op zijn naam weten te zetten. Maar goed, het is natuurlijk nog maar een voorspelling.

Maar het is wel leuk om nog even verder te kijken. Mocht Nintendo de veertig miljoen halen, dan zou het de huidige leider van de consolemarkt niet inhalen. De PlayStation 4 is nu namelijk meer dan vijftig miljoen keer verkocht. Wel zou Nintendo dan voor de Xbox One staan (als we de cijfers voor de komende drie jaar niet meerekenen), aangezien die nu waarschijnlijk zo’n 25 miljoen tot dertig miljoen keer over de toonbank is gegaan. Maar of de Switch over de Wii heen gaat – met 101 miljoen verkochte units – lijkt niet waarschijnlijk.


€ 328,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 328,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.