Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nintendo Switch komt op 3 maart uit en kost 299 dollar

Geschreven door
Geplaatst op13 januari 2017, 9:25 CategorieGaming

Nintendo heeft bekendgemaakt dat de Nintendo Switch op 3 maart zal verschijnen en 299 dollar gaat kosten (en mogelijk ook 299 euro). Naast de console zal onder meer het spel 1-2 Switch worden uitgebracht, dat moet laten zien wat de Switch in huis heeft.

Nintendo Switch verschijnt op 3 maart

Nintendo heeft bekendgemaakt dat de Nintendo Switch op 3 maart wereldwijd beschikbaar is. De prijs: 299 dollar (en waarschijnlijk ook 299 euro). Naast de console worden er een aantal games uitgebracht, zoals 1-2 Switch. Dit is een minigameverzameling die moet laten zien wat de spelcomputer in huis heeft. Ook zal The Legend of Zelda: Breath of the Wild direct verkrijgbaar zijn. De Switch heeft geen regiolock, waardoor je spellen uit het buitenland, zoals Japan of de Verenigde Staten, kunt importeren en zonder problemen kunt spelen.

Daarnaast zal er een online dienst aanwezig zijn waarvoor je dient te betalen. De dienst zal eerst gratis uit te proberen zijn voor iedereen. In de herfst van 2017 zal dat betalen ingaan, verdere details worden later vrijgegeven. Wel weten we al dat gamers per maand een gratis NES of SNES (met nieuwe online gameplay) game kunnen downloaden en spelen. Ook zal er een kortingssysteem zijn voor abonnementhouders, vergelijkbaar met hoe Xbox Live en PlayStation Network werken. Chats, verzoeken en potjes opstarten zal via een smartphone-app gaan.

De Switch wordt gekenmerkt door de vormfactor. Het is in feite een dunne tablet, met een 6,2″-scherm) die in een houder geplaatst wordt en daardoor zijn beelden kan uitzenden naar de televisie. Maar het is ook mogelijk die tablet uit de houder te halen en de Joy-Con-controllers aan de zijkant van de hardware te schuiven, waardoor je onderweg kunt gamen. Dat kan zo’n 2,5 tot zes uur, maakt Nintendo bekend (dat is ongeveer gelijk aan de hoeveelheid uur die een Nintendo 3DS XL meegaat op een volle accu). Het accugebruik hangt van het spel af.

De tabletcontroller wordt opgeladen via usb-type-c. De modulaire Joy-Con-controllers zullen in verschillende kleuren te koop zijn en beschikken over bewegingsgevoelige besturing, vergelijkbaar met de Wii. Er is een dedicated knop voor het maken van screenshots (en uiteindelijk ook video’s). Ook zijn er genoeg schouderknoppen aanwezig voor wanneer je slechts een deel van de controller gebruikt. Daarnaast is een haptische feedback aanwezig (trilling) en is er een infraroodcamera die de vorm en afstand van objecten herkent.

Nintendo belooft dat er een flinke thirdparty-ondersteuning zal zijn. Binnen nu en een jaar moeten games als Sonic Mania, Fire Emblem Warriors, Puyo Puyo Tetris, Redout, Xenoblade Chronicles 2, Shin Megami Tensei, FIFA en The Elder Scrolls V: Skyrim, evenals games van de makers van Bravely Default en de studio Suda51. Daarnaast werkt Nintendo zelf aan Super Mario Odyssey, Splatoon 2, Mario Kart 8 Deluxe en Arms. Nintendo moet de prijs voor Nederland nog bevestigen, maar dat zal waarschijnlijk 299 euro gaan worden.

De Nintendo Switch beschikt over 32 GB aan interne opslagruimte. Het scherm van de Switch kan, los van de dok, beelden in 720p uitzenden. In de dock wordt de resolutie verhoogd naar 1080p.


€ 308,00

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

€ 308,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 317,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.