Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix heeft er zeven miljoen abonnees bij gekregen afgelopen kwartaal

Geschreven door
Geplaatst op19 januari 2017, 9:28 CategorieStreamingdiensten

Netflix heeft bekendgemaakt dat de videostreamingdienst er zo’n zeven miljoen abonnees bij gekregen heeft in het afgelopen kwartaal. De groei pakt hoger uit dan van tevoren gedacht, aangezien er verwacht werd dat er iets meer dan vijf miljoen mensen bij zouden komen.

Flinke groei voor Netflix

Netflix heeft het jaar 2016 positief afgesloten. Daar waar verwacht werd dat er iets meer dan vijf miljoen abonnees bij zouden komen, blijkt uit de meest recente kwartaalcijfers van het bedrijf dat het er iets meer dan zeven miljoen zijn geworden. In de Verenigde Staten heeft de dienst er 1,93 miljoen mensen bij, terwijl internationaal zo’n 5,12 miljoen mensen zich hebben aangemeld. Daarnaast pakt de omzet ook hoger uit. In het laatste kwartaal van 2016 was er een omzet van 2,4 miljard dollar en steeg de nettowinst naar 67 miljoen dollar.

De dienst is nog altijd van plan om door te blijven groeien en gelooft in de strategie van originele content. Netflix Originals, die zijn afgestemd op specifieke markten, doen het goed internationaal gezien, dus laat het bedrijf weten nog eens zes miljard dollar extra te investeren in nieuwe content. Dat moet duizend uur aan televisie opleveren. In 2016 bracht de streamingdienst zeshonderd uur aan unieke content. Series die het vooral goed doen, zijn Gilmore Girls: A Year in the Life, Marvel’s Luke Cage en het derde seizoen van Black Mirror.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.