Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Moeten 3D tv’s terugkomen? Teken de petitie

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2017, 12:57 Categorie3D

In 2015 bleek al dat 3D in de huiskamer zijn langste tijd gehad had. Onder meer Samsung en Philips besloten dat jaar geen tv’s met 3D-weergave meer uit de brengen. In 2017 wordt het nog lastiger om je 3D Blu-ray discs af te spelen want ook LG en Panasonic hebben besloten geen 3D tv’s meer te lanceren. Deze ontwikkeling stuit nu op veel kritiek.

Aidan Padden is één van de mensen die geniet van 3D-content en er dus helemaal niet blij mee is dat fabrikanten geen 3D tv’s meer uitbrengen. Hij is een petitie gestart om in 2018 alsnog een tv met 3D-weergave op de markt te brengen, het liefst een oled tv van LG. Volgens Padden is LG Display verantwoordelijk voor de displays die een groot aantal fabrikanten gebruiken in hun tv’s. De beslissing om de 3D-techniek uit deze displays te halen zou dan ook betekenen dat andere fabrikanten ook geen 3D-ondersteuning meer kunnen bieden.

Natuurlijk is het niet zo simpel. Fabrikanten zelf, waaronder dus Philips en Samsung, hebben al aangegeven dat de vraag naar 3D tv’s alsmaar kleiner werd, en dat ook het aanbod van 3D Blu-ray discs nauwelijks groeide. Wel heeft hij een goed punt in het feit dat veel mensen een 3D Blu-ray-collectie aangelegd hebben en hier –  wanneer ze een nieuwe tv kopen – niet langer van kunnen genieten.

There are hundreds (if not thousands) of us across the world who have paid literally thousands of dollars/pounds/euros for these discs which we paid a premium for over 2D Blu-ray [who] do not want to lose access to these when our 2016 OLEDs bite the dust.

Op dit moment hebben bijna 3.000 mensen de petitie ondertekend. De kans is klein dat fabrikanten hiermee aan de slag gaan, maar niet geschoten is altijd mis.

 • Delen:

Reacties

 1. Pieter
  16 januari, 2017 om 13:51

  Ik begrijp Aidan Padden wel en ben zelf ook nog steeds liefhebber van 3D. Niet alle films zijn geschikt voor 3D en bij veel films voegt het inderdaad nauwelijks iets toe.
  Toch kan het soms ook wel veel toevoegen.
  Afgelopen weekend heb ik de film “Everest” eindelijk eens gekeken op Bluray 3D. Getwijfeld tussen de gewone en 3D-versie, maar wat heb ik genoten van de 3D-versie.

  Zelf beschik ik over een Panasonic AS800 55 inch en in combinatie met een Philips B5 soundbar en sub (4.1 opstelling) een erg intense ervaring in 3D. De passieve 3D-ervaring op deze tv is erg goed te noemen.

  Het heeft mij helemaal in de film gezogen. De extreme diepte’s en hoogteverschillen in de bergen voegen in 3D erg veel toe en ik snap niet dat veel mensen hier geen oog voor hebben.

  Ik wacht nog op een goed betaalbare OLED tv, waar ik ook zeker 3D Bluray’s kan kijken!

 2. Frans
  16 januari, 2017 om 18:16

  Mag er van mij af 3 D

 3. Michiel
  16 januari, 2017 om 19:18

  Als ik 3D wil zien ga ik wel naar de bioscoop.

  • Pieter
   16 januari, 2017 om 20:36

   3D in de bios is veel minder ontspannen dan op tv, is mijn ervaring. Met name als je redelijk dicht op het scherm zit in de bios, zijn actievolle scenes lastig te volgen en krijg je snel last van de ogen. Daarnaast wil ik niet altijd naar de bios moeten… Maar goed ieder z’n mening.

 4. Roelof
  22 januari, 2017 om 8:13

  Wat ontzettend jammer zeg! Helaas gaan de fabrikanten voor ‘het grote’ geld en laten de groep die het wel leuk vindt links liggen. Waarom niet als optie gewoon erin doen? iPhone heeft bijvoorbeeld standaard in de niet verwijderbare app ‘aandelennieuws’

  Zit het gros van de mensen daar op te wachten??? NEEN!! maar ja, het zit erin. Kan dat niet met 3D dan ook?!?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.